2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Ózd

Megújult a rendelő Domaházán

A község orvosi rendelője leamortizálódott az elmúlt évtizedekben, de a gyógyítás elősegítését szolgáló műszerek „szavatossága” is lejárt. A megoldást a Széchenyi 2020 program TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00014 jelű pályázatában találta meg az önkormányzat, amiből a  fejlesztések megvalósultak.

A térségre jellemző rossz szociális helyzet egészségromboló hatása bizonyított, a rossz mutatók javítása viszont közérdek. A község önkormányzata az Egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi esélykülönbségének csökkentése Domaházán címmel ehhez nyert uniós pályázatot. Így végezték el 14 millió forint értékben az épület hőszigetelését, fűtéskorszerűsítését, a nyílászárók cseréjét és a napelemek felszerelését. A rendelőben és a betegváróban kicserélték a teljes bútorzatot, és új számítógépet, valamint nyomtatót vásároltak. A biztonságos elérhetőséghez mobiltelefont szereztek be, a rendelőbe pedig új EKG-készülék, defibrillátor, oszcillométer, vércukormérő, vérnyomásmérő, pulzoximéter és spirométer került – tudtuk meg Elek István polgármestertől.


Kívül-belül megújult a rendelő

Az orvosi rendelőben az eszközbeszerzésekkel a szűrővizsgálatokat és a megelőzést helyezték előtérbe, ami által javul a helybeliek életminősége. Mindez javítja a munkaképességet, ami kihatással van a jelenleg rossz foglalkoztatási rátára is. Emellett a rendelőt megújuló energiaforrással és parkolókkal látták el, továbbá megújult az orvosi szolgálati lakás. Gondoltak a fekvőbetegek otthoni ellátásra is, ezért az asszisztens kapott egy elektromos kerékpárt.

Az új műszerek alkalmasak megelőző szűrések végzésére

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.