2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Ózd

Megújult a rendelő Domaházán

A község orvosi rendelője leamortizálódott az elmúlt évtizedekben, de a gyógyítás elősegítését szolgáló műszerek „szavatossága” is lejárt. A megoldást a Széchenyi 2020 program TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00014 jelű pályázatában találta meg az önkormányzat, amiből a  fejlesztések megvalósultak.

A térségre jellemző rossz szociális helyzet egészségromboló hatása bizonyított, a rossz mutatók javítása viszont közérdek. A község önkormányzata az Egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi esélykülönbségének csökkentése Domaházán címmel ehhez nyert uniós pályázatot. Így végezték el 14 millió forint értékben az épület hőszigetelését, fűtéskorszerűsítését, a nyílászárók cseréjét és a napelemek felszerelését. A rendelőben és a betegváróban kicserélték a teljes bútorzatot, és új számítógépet, valamint nyomtatót vásároltak. A biztonságos elérhetőséghez mobiltelefont szereztek be, a rendelőbe pedig új EKG-készülék, defibrillátor, oszcillométer, vércukormérő, vérnyomásmérő, pulzoximéter és spirométer került – tudtuk meg Elek István polgármestertől.


Kívül-belül megújult a rendelő

Az orvosi rendelőben az eszközbeszerzésekkel a szűrővizsgálatokat és a megelőzést helyezték előtérbe, ami által javul a helybeliek életminősége. Mindez javítja a munkaképességet, ami kihatással van a jelenleg rossz foglalkoztatási rátára is. Emellett a rendelőt megújuló energiaforrással és parkolókkal látták el, továbbá megújult az orvosi szolgálati lakás. Gondoltak a fekvőbetegek otthoni ellátásra is, ezért az asszisztens kapott egy elektromos kerékpárt.

Az új műszerek alkalmasak megelőző szűrések végzésére

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.