2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Ózd

Megújult a rendelő Domaházán

A község orvosi rendelője leamortizálódott az elmúlt évtizedekben, de a gyógyítás elősegítését szolgáló műszerek „szavatossága” is lejárt. A megoldást a Széchenyi 2020 program TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00014 jelű pályázatában találta meg az önkormányzat, amiből a  fejlesztések megvalósultak.

A térségre jellemző rossz szociális helyzet egészségromboló hatása bizonyított, a rossz mutatók javítása viszont közérdek. A község önkormányzata az Egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi esélykülönbségének csökkentése Domaházán címmel ehhez nyert uniós pályázatot. Így végezték el 14 millió forint értékben az épület hőszigetelését, fűtéskorszerűsítését, a nyílászárók cseréjét és a napelemek felszerelését. A rendelőben és a betegváróban kicserélték a teljes bútorzatot, és új számítógépet, valamint nyomtatót vásároltak. A biztonságos elérhetőséghez mobiltelefont szereztek be, a rendelőbe pedig új EKG-készülék, defibrillátor, oszcillométer, vércukormérő, vérnyomásmérő, pulzoximéter és spirométer került – tudtuk meg Elek István polgármestertől.


Kívül-belül megújult a rendelő

Az orvosi rendelőben az eszközbeszerzésekkel a szűrővizsgálatokat és a megelőzést helyezték előtérbe, ami által javul a helybeliek életminősége. Mindez javítja a munkaképességet, ami kihatással van a jelenleg rossz foglalkoztatási rátára is. Emellett a rendelőt megújuló energiaforrással és parkolókkal látták el, továbbá megújult az orvosi szolgálati lakás. Gondoltak a fekvőbetegek otthoni ellátásra is, ezért az asszisztens kapott egy elektromos kerékpárt.

Az új műszerek alkalmasak megelőző szűrések végzésére

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.