2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb XIX.kerület

Megújult a Szivárvány Óvoda, de a rozsdás radiátorok megmaradtak

Visszaköltözhettek a gyerekek a felújított Szivárvány Óvodába, amely 30 millió forintos kormányzati támogatással újulhatott meg. Az épület külső szigetelése még folyamatban van, de belül csak néhány apróság maradt hátra. A kispest.info arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat a régi, rozsdás radiátorokat nem cseréltette le.

Szép új játszótér várja a gyerekeket

Szép, rendezett, új nyílászárókkal felszerelt csoportszobákba költözhettek vissza az óvodások nemrég a Szivárvány Óvoda épületében − számolt be a jó hírről a kispest.info. Az intézmény felújítását a kormány 30 millió forinttal támogatta. Emlékeztetnek, korábban be kellett szögelni az ablakokat, mert életveszélyesek voltak, a lapos tető miatt elviselhetetlen volt a hőség a nagy melegben, de a konyha, az óvónői öltözők és az irodák is borzalmas állapotban voltak. És nem csupán az épület, hanem annak informatikai felszereltsége is erősen hiányos volt, ezen igyekezett segíteni dr. György István, Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke, aki tavaly októberben egy laptopot adományozott az intézménynek.


Harmincmillió forinttal támogatta az ovi felújítását a kormány

Bár a felújítás során kicserélték a nyílászárókat, napelemes rendszert építettek ki, és külső szigetelést kap az épület, a régi, rossz radiátorokat azonban nem cserélték le. A kispest.info arról írt, hogy Dódity Gabriella hatvanoldalas összeállításában jelezte: bár a Főtáv megújította a hőközpontot, a radiátorokat is le kellene cserélni. Hozzátették, ezt külön e-mailben is jelezte Gajda Péter polgármesternek. A csere azonban nem történt meg, inkább eltakarták a fűtőtesteket. Már ahol sikerült, a képek tanúsága szerint a rozsdás szerkezetek itt-ott kilátszanak, elcsúfítva az amúgy szépen felújított épületet.

A régi radiátor maradt

− Észszerűtlen és átgondolatlan így az óvoda felújítása. Nem értem, ha már felvonultak a szakemberek, és hatalmas munkák zajlanak az ablakcserével, a külső szigeteléssel, valamint a falfestéssel, akkor egyúttal miért nem cserélték le  a rozsdás, elavult radiátorokat is. Ezek cseréje nem sokáig halogatható, következésképpen az lesz a végeredmény, hogy ismét felvonulnak a szakemberek, és csöveket hegesztenek, radiátorokat cserélnek az új ablakok alatt, a festett fal előtt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.


Napelemeket szereltek fel a tetőre

Kapcsolódó Cikkek