2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Szombathely

Megújult a Weöres Sándor Óvoda

Új épületrésszel bővült a Weöres Sándor Óvoda. A 250 négyzetméter alapterületű létesítményben új csoportszobát, torna- és orvosi szobát, fejlesztőtermet, valamint szociális helyiségeket alakítottak ki. A beruházás több mint 150 millió forintba került.

Több mint 150 millió forintból újult meg az óvoda Fotó:CSG

A teljes épület új tető- és homlokzati hőszigetelést kapott, új nyílászárókat építettek be, és két új kondenzációs gázkazánt helyeztek üzembe. A főbejárat elé rámpa készült, és egy akadálymentes parkoló is létesült, az udvarra pedig új játékokat telepítettek. A fejlesztéssel az óvoda alapterülete közel másfélszeresére nőtt.


Felavatták az intézményt Fotó:CSG

– A gyerekek a jövő. Minden fejlesztés, amit az ő érdekükben teszünk, kifizetődik – mondta az ünnepélyes átadón Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: Szombathelyen 18 önkormányzati óvoda működik. A közelmúltban több mint egymilliárd forint pályázati forrást költöttek a fejlesztésükre, továbbá az idei nyári felújítási, karbantartási feladatokra 111 millió forintot, informatikai beszerzésre hatmillió forintot fordított a város.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.