2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Szombathely

Megújult a Weöres Sándor Óvoda

Új épületrésszel bővült a Weöres Sándor Óvoda. A 250 négyzetméter alapterületű létesítményben új csoportszobát, torna- és orvosi szobát, fejlesztőtermet, valamint szociális helyiségeket alakítottak ki. A beruházás több mint 150 millió forintba került.

Több mint 150 millió forintból újult meg az óvoda Fotó:CSG

A teljes épület új tető- és homlokzati hőszigetelést kapott, új nyílászárókat építettek be, és két új kondenzációs gázkazánt helyeztek üzembe. A főbejárat elé rámpa készült, és egy akadálymentes parkoló is létesült, az udvarra pedig új játékokat telepítettek. A fejlesztéssel az óvoda alapterülete közel másfélszeresére nőtt.


Felavatták az intézményt Fotó:CSG

– A gyerekek a jövő. Minden fejlesztés, amit az ő érdekükben teszünk, kifizetődik – mondta az ünnepélyes átadón Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: Szombathelyen 18 önkormányzati óvoda működik. A közelmúltban több mint egymilliárd forint pályázati forrást költöttek a fejlesztésükre, továbbá az idei nyári felújítási, karbantartási feladatokra 111 millió forintot, informatikai beszerzésre hatmillió forintot fordított a város.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.