EUR: 321,65 Ft
CHF: 282,42 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Szombathely

Megújult a Weöres Sándor Óvoda

Új épületrésszel bővült a Weöres Sándor Óvoda. A 250 négyzetméter alapterületű létesítményben új csoportszobát, torna- és orvosi szobát, fejlesztőtermet, valamint szociális helyiségeket alakítottak ki. A beruházás több mint 150 millió forintba került.

Több mint 150 millió forintból újult meg az óvoda Fotó:CSG

A teljes épület új tető- és homlokzati hőszigetelést kapott, új nyílászárókat építettek be, és két új kondenzációs gázkazánt helyeztek üzembe. A főbejárat elé rámpa készült, és egy akadálymentes parkoló is létesült, az udvarra pedig új játékokat telepítettek. A fejlesztéssel az óvoda alapterülete közel másfélszeresére nőtt.


Felavatták az intézményt Fotó:CSG

– A gyerekek a jövő. Minden fejlesztés, amit az ő érdekükben teszünk, kifizetődik – mondta az ünnepélyes átadón Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: Szombathelyen 18 önkormányzati óvoda működik. A közelmúltban több mint egymilliárd forint pályázati forrást költöttek a fejlesztésükre, továbbá az idei nyári felújítási, karbantartási feladatokra 111 millió forintot, informatikai beszerzésre hatmillió forintot fordított a város.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.