EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szombathely

Megújult a Weöres Sándor Óvoda

Új épületrésszel bővült a Weöres Sándor Óvoda. A 250 négyzetméter alapterületű létesítményben új csoportszobát, torna- és orvosi szobát, fejlesztőtermet, valamint szociális helyiségeket alakítottak ki. A beruházás több mint 150 millió forintba került.

Több mint 150 millió forintból újult meg az óvoda Fotó:CSG

A teljes épület új tető- és homlokzati hőszigetelést kapott, új nyílászárókat építettek be, és két új kondenzációs gázkazánt helyeztek üzembe. A főbejárat elé rámpa készült, és egy akadálymentes parkoló is létesült, az udvarra pedig új játékokat telepítettek. A fejlesztéssel az óvoda alapterülete közel másfélszeresére nőtt.


Felavatták az intézményt Fotó:CSG

– A gyerekek a jövő. Minden fejlesztés, amit az ő érdekükben teszünk, kifizetődik – mondta az ünnepélyes átadón Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: Szombathelyen 18 önkormányzati óvoda működik. A közelmúltban több mint egymilliárd forint pályázati forrást költöttek a fejlesztésükre, továbbá az idei nyári felújítási, karbantartási feladatokra 111 millió forintot, informatikai beszerzésre hatmillió forintot fordított a város.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.