EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Extra

Ismerte támadóját a megvert futónő

Szerdán hagyhatta el a kórházat Makai Viktória, az a hétszeres magyar bajnok ultrafutónő, akit a napokban a Jászberényi úton próbált megerőszakolni egy férfi. A kétgyermekes édesanya életét a férje mentette meg, Viktória azonban úgy érzi, nem csupán őt, hanem az egész családját érte a támadás.

Kis híján megismétlődött a soroksári kocogó nő öt évvel ezelőtti tragédiája. Makai Viktória vasárnap esti edzőkörét futotta, és már csak néhány száz méterre volt az otthonától, amikor hallotta, hogy egy férfi lohol mögötte. A nő félreállt, hogy elengedje a másik futót, az azonban teljes erejével leteperte, megtámadta, és megpróbálta megerőszakolni. Amikor az asszony segítségért kiáltott, a férfi teljes erejével ütni kezdte az arcát, végül egyéb módon kényszerítette szexuális cselekedetre Viktóriát.


– Utólag kiderült, hogy az egész körülbelül harminc percen át tartott. Amikor kegyelmet nem ismerve ütött, és úgy szorított, hogy levegőt sem kaptam, az járt a fejemben, hogy nem élem túl, ha eléri, amit akar. Beszélni kezdtem hozzá, ezzel húztam az időt, és reménykedtem, hogy valaki segíteni fog – emlékezett vissza Viktória, akit férje mentett meg bántalmazójától. – Laci utánam jött, mert késtem. Egészen furcsa, földöntúli öröm öntött el, amikor meghallottam a hangját, és tudtam, hogy megmenekültem. Őt azonban sokként érte, amit látott. Lerántotta rólam a férfit, utánafutott, de inkább hagyta elmenekülni és segítséget hívott. Azzal, hogy Laci mentett meg, ő is részese lett ennek az egésznek, így nemcsak engem, hanem a családomat is megtámadta ez a férfi. Kettesben mi még nem tudtunk erről beszélni, de lehet, hogy jobb, ha ott van egy szakember, amikor ez előjön – avatott be Viktória, aki szerdán hagyhatta el a kórházat. Két gyermekével eddig nem is találkozott, fel kellett készíteni a négy- és hétéves kicsiket édesanyjuk súlyosan sérült arcának látványára.

– Az arcom teljesen eldeformálódott. Eddig a gyerekekkel nem találkoztam, mert féltettem őket a látványtól. Az iskola- és óvodapszichológusokat is beavattuk, ők is segítségünkre voltak abban, hogy felkészítsék őket a történtekre, fogadják el, hogy ez történt, és ne féljenek tőlem. Nekik is hatalmas trauma ez, de remélem, minden rendben lesz.


Viktóriának különösen nagy fájdalmat okoz, hogy ismerte a támadóját, és reméli, hogy a legmegfelelőbb büntetést kapja. – Borzasztóan megráz, hogy én ezt a férfit ismertem. Nem névről, csak látásból. Reggelente, amikor oviba vittem a gyerekeket, teli szájjal mosolyogva integetett az utcán. Én pedig visszaintettem. Miközben megtámadott, és én szóval tartottam, elmondott néhány dolgot magáról, de őszintén remélem, hogy a rendőrség beszámíthatónak nyilvánítja majd. Szeretném, ha a megfelelő büntetést kapná azért, amit velem, velünk tett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Singh Viki kineziológussal erősíti a lelkét

    Singh Viki kineziológussal erősíti a lelkét

    A 33 éves énekesnő és párja, Csepregi Tomi nemrég ünnepelték a második évfordulójukat. Viki szerint az eljegyzés már a levegőben van, sőt, szerelme már családot is alapítana, ám mint mondja: gyerekkori sérelmei miatt neki még kétségei vannak.

  • Tetoválással nehezebb munkát találni?

    Tetoválással nehezebb munkát találni?

    Évek óta hatalmas divat tetováltatni és a társadalom is egyre elfogadóbb ezzel kapcsolatban. A munkáltatók nagy részénél mégis kizáró ok lehet egy-egy figura vagy felirat a bőrön.