EUR: 334,19 Ft
CHF: 311,08 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Szombathely

Melega Miklós: Öröm volt találkozni a lakókkal

Miért akar egy történész, levéltárvezető tudós önkormányzati képviselő lenni?

A válasz rendkívül egyszerű, mert szeretem ezt a várost. Az egész eddigi szakmai munkásságom azzal telt, hogy Szombathely múltját kutattam. Emellett civil szervezetek tagjaként próbáltam segíteni az itt élőket. Érkezett egy megtisztelő felkérés Hende Csaba és Puskás Tivadar részéről, és azt gondoltam, eljött az ideje, hogy Szombathely jövőéért is munkálkodjak, a korábbiaknál talán magasabb szinten. Eltökélt vagyok abban, hogy hasznos munkát tudok végezni a Derkovits-lakótelepen élők és a körzet érdekében, amiben az elmúlt hetek csak megerősítettek.


Melega Miklós hiszi, hasznos munkát végezhet a Derkovits-lakótelepért Fotó:CSG

Eltelt több mint egy hónap a kampányból, lassan itt van október 14., a választás napja. Hogyan értékeli az eddig eltelt időszakot?

Azt kell, hogy mondjam, öröm volt találkozni a lakótelep lakóival, kedves és őszinte emberek lakják a Derkovitsot, rengeteg biztatást, jó szót és támogatást kaptam eddig. Az egész kampányom arra épült, hogy minél több emberrel személyesen találkozzam, bemutatkozzam, elmondjam, hogyan szeretnék dolgozni és meghallgassam őket. Azt gondolom, hogy az ember akkor lesz hiteles, ha már a kampányban is azt teszi, amit képviselőként is tenni fog. Márpedig egy önkormányzati képviselőnek szerintem kötelessége együtt élni a körzettel, ismerni az ott élőket és segíteni őket, amiben csak lehet.


Melega Miklós megőrizné a lakótelep zöldterületeit Fotó:Melega Miklós/Facebook

Lendvai Ferenc tanácsnok, a Fidesz–KDNP  frakcióvezetője:

A választás tétje nagy a Derkovits-lakótelepen. Arról fognak szavazni az itt élők, hogy lesz-e végre valódi képviselete a körzetnek. Dr. Melega Miklós akar és tud is tenni azért, hogy újra sikeres legyen a Derkovits-lakótelep, a Fidesz–KDNP-frakció támogatásával pedig meg is fogja valósítani a céljait.

Mit gondol, sikerült meggyőznie a választókat arról, hogy önre szavazzanak?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert Szombathely országgyűlési képviselője és a város polgármestere is támogatja a munkámat. Azt gondolom, hogy a városvezetés és közgyűlési többség segítségével meg is tudom valósítani azt, amiről beszélek. A kampány során rengetegen megtiszteltek azzal, hogy elmondták a véleményüket, problémáikat, és úgy gondolom, hogy számtalan kisebb-nagyobb ügyben sikerült már előrelépni vagy megoldani a felmerült gondokat. A politikai többség szükséges ahhoz, hogy az ember valóban sikeresen képviselhesse a körzetet vagy lobbizhasson az itt élők érdekében. A választóknak azt kell mérlegelniük, ki rendelkezik olyan támogatással, hogy valóban képes legyen segíteni a Derkovits-lakótelepnek.

Illés Károly alpolgármester:

A kampány során aktivistaként is segítettem Melega Miklóst, de számos, például a parkolási problémák orvoslását érintő kérdésben vagy közbiztonsági ügyekben is kikértem a véleményét. A Derkovits lakói érdekében több ötletét is megvalósítjuk a következő időszakban. Biztos vagyok benne, hogy az itt élők számíthatnak rá, hogy jó képviselője lesz a körzetnek.

Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.