2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Extra

Mentor segíti a magyar tervezőket

2018. augusztusában három éves stratégiai megállapodást kötött a Magyar Divat és Design Ügynökség a Camera Nazionale della Moda Italiana-val, melyet a Budapest Central European Fashion Week első napján, egy sajtótájékoztató keretében jelentettek be. Az együttműködés során, a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja majd a magyar divat fejlődését.

A stratégia együttműködés első állomásaként a Budapest Central European Fashion Week után megkezdődik a mentorprogram, melynek keretében a szakmai kritériumrendszer alapján kiválasztott tervezők a kamara képviseletében Budapestre látogató mentorral megkezdik a munkát, felmérik a márkák erősségeit és fejlesztendő területeit. A mentorprogramba az alábbi márkák kerültek kiválasztásra: Abodi, Je Suis Belle, Celeni, Artista, Dora Zsigmond, Cukovy, Tomcsanyi, Elysian. Az együttműködés célja, hogy a szakmai támogatásnak köszönhetően ezek a márkák képessé váljanak a nemzetközi piacra lépésre.


„A program során ügynökségünk lehetőséget biztosít a magyar tervezőknek még az idei évben Milánóba utazni, ahol a projekt következő lépcsőfokaként elismert szakemberek bevonásával további közös munka vár rájuk.” – tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetője.

Stefania Vismara, a Camera Nazionale della Moda Italiana ügyvezető igazgatója kiemelte: „A Camera Nazionale della Moda Italiana legfontosabb célkitűzései közé tartozik a fiatal, feltörekvő tervezők támogatása, szerepük növelése a nemzetközi piaci szférában. A Magyar Divat és Design Ügynökség és a CNMI közötti együttműködés is ezt a gyakorlatot követi: a program nyolc tervezőnek nyújt lehetőséget egy mentor programban való részvételre, Budapesten és Milánóban egyaránt. A közös munka közvetlenül a budapesti Fashion Weeket követően kezdődik, divatipari szakértők bevonásával. A program decemberben Milánóban folytatódik, ahol a kiválasztott tervezők üzleti/B2B tárgyalásokon és workshopokon vehetnek részt. A Camera Nazionale della Moda Italiana számos projektje azzal e céllal jött létre, hogy a tervezők legújabb generációjára irányítsa a figyelmet, éppen ezért örömmel vállaltuk a közös munkát a Magyar Divat és Design Ügynökséggel.”


Sara Sozzani Maino a Camera Nazionale della Moda Italiana Nemzetközi Brand Nagykövete hozzátette: „Örömünkre szolgál, hogy itt lehetünk Magyarországon, és megismerhetjük a fiatal tervezők kreatív, tehetséges munkáját. A CNMI nemzetközi szinten is fontosnak tartja a tehetségek toborzását, kiemelt cél azonban az olasz tehetségek külföldi pozícionálása is, amelyhez a nemzetközi piaci jelenlét szükségszerű. Az új márkák támogatását célzó projektekben tehát a nemzetközi környezet megteremtése kulcsfontosságú tényező. Milánó a lehetőségek városa, ahol a tehetséges/feltörekvő tervezők szakmabeliekkel találkozhatnak, miközben egyre inkább megértik, sőt részévé válnak a globális divatpiacnak. ”

Massimo Rustico, Olaszország nagykövete, kiemelte a HFDA és a Camera Nazionale della Moda által létrejött új együttműködés fontosságát. „Magyarországnak hatalmas potenciál és kreativitás áll rendelkezésére a gyors fejlődéshez. Olaszország a divatipar meghatározó szereplője, így a kölcsönös tudásmegosztás az iparág minden területén kiemelkedő eredményeket szülhet. Az olasz, divattal kapcsolatos iparágak 2017-ben elérték a 90 billió eurós árbevételt, hatalmas export részesedéssel. A kreativitás összekapcsolása a technológiával, fejlesztéssel és ipari tevékenységekkel kulcsfontosságú szerepet játszanak a globális piacokon való versengéshez. Egy ilyen versenyszellemű környezetben a Magyarország és Olaszország által kötött partnerség példaként szolgálhat számos más ország számára.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Hamar rátalált a boldogság Csobot Adélra, hisz annak ellenére, hogy még csak 24 éves, már menyasszony, és két gyönyörű kisfiú büszke édesanyja. Kisebb gyermekének, Ádinnak augusztusban adott életet, és noha anno nagyon meghitt körülmények között akarta elárulni párjának, Istenes Bencének, hogy újra babát vár, ez korántsem jött össze.

 • Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Több hónapos vívódás után végleg búcsút intett egymásnak Pintér Tibor és Rubos Frida. A fiatal lány többé nem él együtt a színésszel, aki már bánja, hogy a kapcsolatuk végén olyan sokat veszekedtek.

 • Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Owen Wilson harmadik gyermeke már több mint egy hónapos, de a színész nem kíváncsi rá. Még nem látogatta meg a kis Lylát, sőt nem is tartja édesanyjával a kapcsolatot, és gyerektartást sem fizet.