2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

Méregdrága gyógyszer hozhat gyógyulást a beteg kislánynak

A háromgyermekes édesanya pénzzé tette otthonát, és egy vidéki romos házikóba költözött, hogy rákos kislányának megvehesse az életmentő gyógyszereket. Kamilláról egy éve lemondtak az orvosok, de egy speciális, méregdrága gyógyszernek köszönhetően javult az állapota.

Két éve kezdődött a Nagy család vesszőfutása: az akkor hároméves Kamilla állandóan sírt: magas láza és csillapíthatatlan fájdalma volt. Édesanyja, Zsanett öt hónapig egyik kórházból a másikba szaladt, hogy szenvedő kislányát meggyógyítsák, de az orvosok nem tudták megállapítani, mi a baja. Addig félrekezelték. Amikor végre kiderült, hogy Kamilla neuroblasztóma, vagyis a központi idegrendszeri daganata miatt szenved, addigra a rák már megjelent a koponyájában és a gerincében.


– Öt hónapos veszélyeztetett terhes voltam, amikor Kamillát először vittem kemoterápiára. Sajnos tavaly Kamilla annyira rosszul lett a kezeléstől, hogy végleg fel kellett hagyni vele. Válságos állapotban került az intenzív osztályra, az orvosok már lemondtak róla, de életben maradt. Ő az én kis hősöm – mesélte könnyes szemmel a Lokálnak Zsanett, a gyerekek édesanyja.

A reményvesztett anya az ismerősétől hallott egy angol kutatóorvos-csoport programjáról, amelyre Kamillával ő is jelentkezett. Azóta egy speciális gyógyszerrel kezelik a kislányát, ami nem várt eredményt hozott. A gyerekre rá sem lehet ismerni: visszatért az ereje, óvodába jár, ugyanúgy szaladgál, játszik, mint a kortársai.


– Kamilla speciális gyógyszere havonta 180 ezer forintba kerül. Minden hónap elején ez az első, amit kifizetünk, csak utána jönnek a csekkek. Korábban Dunaújvárosban laktunk, eladtuk a lakásunkat, és Nagykarácsonyra költöztünk, egy romos parasztházba. Még két évig tart a gyógyító program, addig marad a lélekölő bizonytalanság: miből fizetem Kamilla gyógyszereit? – sóhajt az édesanya.

 

Összefogással gyógyul a kislány

Kamilláért sokan összefogtak, van, aki pelenkát, játékot, ruhát küld neki. De ez nem elég, aki pénzzel is támogatná a kislány gyógyulását, érdeklődjön a Gyógyulj meg, Kamilla! nevű Facebook-oldalon vagy a következő számlaszámra utalhat: 11773360-01773778-00000000.

Kapcsolódó Cikkek