EUR: 332,35 Ft
CHF: 303,19 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Tatabánya

Mesehősök Bánhidán

NépmesePont nyílt Bánhidán. A Puskin Művelődési Házban Tatabánya kulturális-közösségi élete egy új, városi-térségi hatókörű funkcióval bővült.

A NépmesePont a „Hetedhét családi nap” elnevezésű programmal nyitotta meg kapuit. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, Ablonczy Dánielné, Bánhida képviselője, valamint dr. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke.


Mindenféle csoda várta a látogatókat a megnyitón

A Hetedhét családi nap vidáman telt az új NépmesePonton

Schmidt Csaba polgármester (jobbról a második) örömmel adta át a létesítményt

A megnyitó után a családokat egész nap mesés programok, előadások, játszóház és koncert várta. A gyerekek láthatóan örömmel vették birtokba a meleg, barátságos, tágas, hagyományokra épülő, mégis korszerű mesebirodalmat. A NépmesePontban a jövőben olyan programok valósulnak meg, mint például a népmeseismeret és mesemondás, rajzversenyek, népmeseíró-verseny, holografikus élményt nyújtó vetítések, népmesével kapcsolatos egyéb kulturális és fejlesztőprogramok, amelyek a mesei gondolkodás és nevelés népszerűsítését szolgálják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.