EUR: 318,04 Ft
CHF: 281,29 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Veszprém

Meséld el fiaidnak a valóságot!

Koszorúkkal, virágokkal emlékeztek az elhurcoltakra (fotó: Kovács Bálint)

Múltidézéssel, főhajtással indult a megemlékezés a veszprémi Gulág-emlékműnél. Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete vezetője a megemlékezés fontosságát hangsúlyozva elmondta: a történelemkönyvekből hiányzik egy fejezet, nem tanulnak róla a gyerekek, pedig a valós magyar történelem része, és igenis meg kell emlékezni arról, hogy milyen pokoljárás indult el 1944-ben. A megemlékezés végén a résztvevők elhelyezték koszorúikat a két éve emelt emlékműnél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.