EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Veszprém

Meséld el fiaidnak a valóságot!

Koszorúkkal, virágokkal emlékeztek az elhurcoltakra (fotó: Kovács Bálint)

Múltidézéssel, főhajtással indult a megemlékezés a veszprémi Gulág-emlékműnél. Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete vezetője a megemlékezés fontosságát hangsúlyozva elmondta: a történelemkönyvekből hiányzik egy fejezet, nem tanulnak róla a gyerekek, pedig a valós magyar történelem része, és igenis meg kell emlékezni arról, hogy milyen pokoljárás indult el 1944-ben. A megemlékezés végén a résztvevők elhelyezték koszorúikat a két éve emelt emlékműnél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.