2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Sport

Messi a Barcelonából vonul vissza az elnök szerint

Interjút adott a The Times magazinnak az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu. A beszélgetés során szóba került Pep Guardiola visszatérése, Lionel Messi és szót ejtett Paul Pogba esetleges leigazolásáról is.

A napokban azt nyilatkozott Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy egy napon visszatér az FC Barcelonához, oda ahol edzői karrierje legnagyobb sikereit érte el. Többek között erre a hírre is reagált Josep Maria Bartomeu, a katalán klub elnöke a The Times magazinnak adott interjújában.


– Guardiola egy zseni, ehhez nem fér kétség. A klub ajtaja nyitva áll előtte és tárt karokkal fogadnánk, ha úgy döntetne, hogy visszatér. Olvastam, hogy szeretne majd ismét a La Masián dolgozni és nekem ez teljesen megfelelne. Ezt egyébként felajánlottuk neki, amikor a Bayern München igazolt, mert azt mondta, hogy belefáradt a folyamatos nyomásba. A visszatérése rendkívül jó hír lenne – vélekedett az 55 éves elnök.

(MTI/EPA/Alejandro Garcia)

 

A beszélgetés során természetesen Lionel Messi, a klub valaha volt legjobb labdarúgója is szóba került. Mint ismeretes az argentin klasszis többször kijelentette, hogy egykori klubjából, a Newell’s Old Boysból  szeretne majd visszavonulni. Bartomeunak viszont más elképzelései vannak.


– Messi nem akarja elhagyni a Barcelonát. Azon dolgozunk, hogy a legjobb játékosokkal vegyük őt körbe és nem akarjuk eladni a legjobb futballistáinkat. Leo a Barcelonából fog visszavonulni – jelentette ki.

Bartomeu arra is kitért, hogy a bulvárlapok folyamatosan összeboronálják Paul Pogbát és a Barcelonát. Szerinte viszont a francia világbajnok maradni fog a Manchester Unitedben. Valahol természetes, hogy a klubelnök nem teregeti ki a kártyáit egy lehetséges átigazolással kapcsolatban, de az tény, hogy aggasztó hírek érkeznek Manchesterből Pogba és a menedzser, José Mourinho kapcsolatáról.

EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY.

Az angol sajtó már a nyári átigazolási időszakban arról cikkezett, hogy a Barca nagyon szeretné megvásárolni Pogbát, de végül az üzlet nem köttetett meg. A legfrissebb hírek szerint viszont a francia középpályás akkor is elhagyja a United csapatát, ha Mourinho távozik. Az angol The Sun szerint az egyetlen körülmény, ami megváltoztatná álláspontját, ha a Vörös Ördögök kispadját Zinedine Zidane venné át. Ennek ellenére a Sun szerint Pogba már közölte a csapattársaival, hogy elege van a folyamatos vitákból Mourinhóval és kész a váltásra.

Az ESPN FC című portál beszámolója némileg igazolja Bartomeu szavait. A portál azt emeli ki, hogy nem csak az elnök, de a döntéshozók többsége is vacillál Pogba leigazolásán. Az viszont egyáltalán nem kérdéses, hogy a Barcelona pénzügyi háttere lehetővé teszi az üzletet, így inkább az jelentene problémát, hogy Pogba megszerzésével mennyire alakulna át a Barca játéka.

Hogy Zidane érkezik-e majd a Manchesterhez még a jövő zenéje, de egyes források szerint a Real Madriddal sorozatban három Bajnokok Ligáját nyerő szakember nem érez késztetést arra, hogy átvegyen egy olyan klubot, amely jelenleg több tíz milliót eurót kellene költsön arra, hogy komoly szereplője legyen az európai top-futballnak.

A Barcelona egyébként szerda este épp Angliában lép majd pályára, méghozzá a Tottenham Hotspurs elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.

Kapcsolódó Cikkek