EUR: 357,07 Ft
CHF: 337,63 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Belföld

Mi történik Zalacsányban? Épül Közép-Európa első luxustelepülése

Szépül és folyamatosan fejlődik a balatoni régió. Zalacsányban például 77 milliárd forintos beruházással épül Közép-Európa első luxustelepülése. Itt található az a golfpálya is, amit a világ egyik leghíresebb tervezője álmodott meg.

Magyarországon kivételes méretű beruházás keretein belül épül meg az első magyar luxustelepülés Zalacsányban.
– A Resort a tervek szerint több, mint ezer főt is ki tud majd szolgálni, akik a nagyságrendileg ötszáz lakás és villa lakói lesznek. Rajtuk kívül a területen létesülő exkluzív fürdőszálló vendégei is élvezhetik majd a különleges közösség előnyeit. A tervezésnél kiemelten figyeltünk arra, hogy a lakók és a vendégek elérjenek minden olyan szolgáltatást, amely egy feledhetetlen nyaralás, vagy pihenés során elképzelhető, ráadásul ezeket a legjobb minőségben kínáljuk majd számukra – tudtuk meg Tankó Balázstól, a Zala Springs értékesítési vezetőjétől. A tervek szerint prémium wellness, fürdőház, éttermek, kávézók, konditerem, gyógyszertár, játszótér, kulturális- és konferencia-központ, sportpályák, fürdőtó, rekreációs területek is létesülnek majd a 77 milliárd forintos beruházásból a közeljövőben.


A területen egyébként már három éve működik Közép-Európa egyik legnagyobb és legexkluzívabb golfpályája. Kevesen gondolnák, hogy a golf szerelmeseinek az számít igazán, hogy ki tervezte a 6351 méter hosszú, tavakkal körbevett, 18 szakaszos bajnoki pályát. A világhíres tervező, Robert Trent Jones Jr., maga is kiváló játékos és pontosan tudja, hogy mire vágynak a golfozók. A 79 éves klasszis örül annak hogy nem kellett “hadakoznia” a természettel, csak követnie kellett azt és elhelyeznie benne a golfpályát. Olyan pályát akart, amelyet bárki élvezhet, a profi játékos épp úgy, mint a kezdő.

– A gyermekemnek tartok minden golfpályát, amit tervezek, így már kétszáz gyermekem van világszerte – mondta korábban a tervező. A bajnoki golfpálya USGA (Amerikai Egyesült Államok Golf Szövetsége) szabványoknak megfelelően épült, így alkalmas arra, hogy nemzetközi, világszínvonalú versenyeknek is otthont adjon.


– Sokan kizárólag azért érkeznek hozzánk, mert Robert Trent Jones Jr. tervezte a pályát, aki egyébként a munkálatok idejére Magyarországra költözött, hogy személyesen felügyelje azt. Minden egyes fűszálnak, minden egyes négyzetmilliméternek megvan a helye. A minőséghez és a szabványokhoz pedig szigorúan tartanunk kell magunkat, mert bizonyos időközönként ellenőrzik azt Trent munkatársai, így a pályát minden nap 14 munkatársunk tartja rendben, hogy a játékosoknak tökéletes terepet nyújtson – árulta el Tankó Balázs.

Kétségtelen, hogy kevés olyan sport van, amivel kapcsolatban annyi előítélet lenne, mint a golffal. Elképzeljük ahogy a milliomosok egykedvűen ütögetnek, miközben megbeszélik az éppen aktuális tőzsdei híreket. Pedig a valóságban nem annyira megfizethetetlen, mint elsőre gondoljuk, és igazi kihívás, hogy egyre jobb eredményeket érjünk el, messzebbre üssünk.

Sok szabály van, és egy angol sporthoz illően az etikettet is be kell tartani (például, ha kiütjük a fűcsomót illik visszatenni és elrendezgetni, vagy soha ne álljunk be golfautónkkal a központ bejárata elé, hanem kissé távolabb), de ha megtanuljuk az alapokat, akkor igazán szórakoztató játék tud lenni.

Akár Tiger Woods

Zalacsányban a Lokál munkatársainak is lehetősége nyílt kipróbálni ezt a gyönyörű sportot. Oktatónk Décsy Attila volt, aki tizenöt éve tanítja a sportot, így tényleg az egyik legjobbtól leshettük el a fogásokat. (Megígértem neki, hogy ha egyszer komoly golfversenyt nyerek, akkor feltétlenül megemlítem, hogy ő indított el ezen az úton, másnap egy amatőr miniversenyen tényleg nyertünk a partneremmel, szóval köszi Attila 😀 ).

A személyes tapasztalatunk az volt, hogy a golf, hasonló a pókerhez: az alapjait viszonylag hamar meg lehet tanulni, de egy életen át próbálod jól csinálni. Rengeteg elvesztett, rossz helyre ütött labda, kirepült fűcsomók, homok, vagy éppen vízakadályok, után annyira felemelő érzés volt betalálni az utolsó lyukba, hogy órákon keresztül ünnepeltettem magam és frocliztam a másikat. Persze korántsem tudok annyit a golfról, mint kellene. Ez persze ki is derült, amikor a másik oktató arról beszélt, hogy a golfban különböző szintek vannak.
– Akkor én mínusz ötös vagyok… – mondtam már-már magabiztosan, majd megkaptam a lesújtó információt. – A mínusz ötös a legprofibb szint, azon van például Tiger Woods is…

Kíváncsi vagy? Nézd meg galériánkat!

Kapcsolódó Cikkek