EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Külföld

Migránshordák várakoznak a Balkánon

A balkáni migrációs útvonalon ezrek vannak, a bevándorlók folyamatosan tesztelik a magyar határ erősségét – emelte ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. A múlt héten, a 2015-ös röszkei eseményekhez hasonlóan, több száz migráns próbált átjutni a bosnyák–horvát határon.

Németh Szilárd szerint folyamatosan szervezik a migránsok Európába telepítését, ami mögött egyértelműen Soros György áll.


– Miután a Nyugat-Balkánon nagyobb aktivitás tapasztalható, a magyar rendőrség és a honvédség fokozott erőkkel védi a déli határszakaszt. Szükség esetén 24 órán belül 1200 katona, 72 órán belül pedig újabb 1200 katona rendelhető oda. A műszaki és a jogi határzár, valamint az élőerős védelem meg fogja védeni az embereket, és az ország szuverenitását – mondta Németh Szilárd.

– A szerb és a horvát szakaszon továbbra is aktív a migránsok mozgása. Kiderült az is, hogy az olyan jogi szabályozási tervek, mint az ENSZ-paktum vagy az Európai Unió határőrizeti átalakítási terve komoly veszélyt jelentenek, mert pillanatok alatt komoly tömegek akarnak átjutni a határokon. Mindemellett az is világossá vált, hogy a migráció szervezett – magyarázta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Hozzátette, nyilvánvalóan hamis az a liberális, szocialista állítás, hogy már nincs migráció.


Mint ismert október 24-én mintegy kétszáz migráns törte át a kordont Maljevac településnél, a horvát–bosnyák határnál. Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerint ugyanaz a forgatókönyv, ugyanazok a finanszírozók és ugyanazok a nemzetközi szervezetek állnak emögött, mint 2015-ben Röszkénél, amikor migránsok megpróbáltak áttörni a magyar határon.

Karaván halad az USA felé

Körülbelül két hete indult útnak Hondurasból egy feltehetően Soros György által pénzelt migránskaraván az Egyesült Államok felé. Jelenleg Mexikó területén pihen az ötezer fősre duzzadt migránscsoport. Eközben migránsok egy másik csoportja, azok akik később indultak útnak Hondurasból, elérték a guatemalai–mexikói határt, ahol összecsaptak a mexikói hatóságokkal. Egy migráns életét vesztette, hat rendőr megsérült. Hollik István KDNP-s politikus a Soros-terv részének tartja a bosnyák–horvát határon történteket és az Egyesült Államok felé tartó hondurasiak tömegét is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek