2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Külföld

Migránsok miatt törlik el a szabadtéri karácsonyi koncertet

Idén eltörölték Svédország a világ talán legnagyobb szabadtéri karácsonyi koncertjét, amivel párhuzamosan egyre inkább növekszik az iszlám események népszerűsítése a skandináv államban – írja az Origo. 

Eddig minden évben megtartották szenteste a karácsonyi műsort, amit a svéd nemzeti televízió is közvetített. Az ok, amiért törölték a szabadtéri karácsonyi koncertet nem más, mint a migránsok. Ez a döntés teljesen beleillik abba a képbe, mely szerint folytatódik a svéd nemzeti hagyományok elnyomása annak érdekében, hogy ne sértse a nem keresztény hitű bevándorlókat, ugyanakkor a muzulmán kultúrát és hagyományokat igencsak előnyben részesítik – írja az Origo a Voice of Europe írása alapján.


A lap természetesen hozzáteszi, hogy ez a jelenség nemcsak Svédországra, hanem egész Nyugat-Európára jellemző. Az egy dolog, hogy több mint egy hónapja kormányt sem tudnak alakítani Svédországban, mert a bevándorláspárti és -ellenes pártok között ott is hatalmas űr tátong, de közben folytatódik az északi állam iszlámosodása, méghozzá komoly állami segédlettel.

Szinte naponta történnek migránsok által elkövetett szexuális támadások, ám az állami média nem hajlandó nyilvánosságot szentelni a történteknek. Megdöbbentő, hogy a svéd baloldali politikusok az őslakos svédeket teszik felelőssé azért, mert no-go zónákban élő muszlim bevándorlók nem integrálhatóak. Ha egy újságíró mégis megpróbálna utánajárni a dolgoknak, az azonnal megkapja a rasszista bélyeget, ám volt arra is példa, hogy életveszélyesen megfenyegették őket, ha nem hallgatnak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek