EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Pécs

Minden a desingról szólt

Hajszobrászattal, utcai divatbemutatókkal, pécsi kisvállalkozók workshopjaival és izgalmas kiállításokkal mutatkozhattak be a pécsi alkotók az idei DesignPécsen. Az ötnapos rendezvény pedig bebizonyította: Pécsett majdnem minden területen lehet művészettel találkozni.

Cserkúthy Hanna pár éve tervezte első ruháját egy kis pécsi műhelyben, azóta  már manhattani nők is hordják az elegáns, mégis kényelmes ruháit.


– Pont ebből a kollekcióból vittem ki New Yorkba, ahol értékesítik a ruháimat. Szinte felfoghatatlan érzés, hogy ott veszik, de emellett Malajziában, Kuala Lumpurban is van egy üzlet, ahol megtalálhatóak ezek a ruhák – mondta Hanna.

A divattervező szerint tudják, hogy európai tervezésűek a ruhák, és ez nagyon tetszik a tengerentúliaknak, hiszen így is passzol a New York-i életérzéshez.

A DesignPécsen Cserkúthy Hanna (balra) a 2018-as őszi-téli kollekciót mutatta be, ami nem véletlen. A tervező szerint Pécsen is
lehet olyan nagyvárosi nőként élni, mint New Yorkban (Fotó: Müller Andrea)

A ruhák mellett a DesignPécsen olyan izgalmas alkotásokat is kiállítottak, amit betonból készítettek a művészek. Ez az anyag is egyre trendibbnek mondható.  Érdekesség, hogy a  DesignPécshez még az egyetem orvoskara is csatlakozott egy olyan programsorozattal, aminek központjában az öregedés és az ezzel kapcsolatos kutatások állnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.