EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Nagykanizsa

Mindenért küzdeni kell…

Fontos megtanulnunk Deák Ferenctől, hogy mindenért küzdeni kell, semmi sincs ingyen, és a nemzet számára a legfontosabb kincse, a legnagyobb értéke a szuverenitás, az önrendelkezés. Ezt mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Söjtörön, a Deák Ferenc születésének 215. évfordulóján tartott ünnepségen.

A haza bölcsének szülőfalujában a politikus úgy fogalmazott, Deák életműve is arra tanít, hogy a nemzet szuverenitásából semmi nem adható fel, főleg nem önként, és ez rendkívül aktuális ma is.

Deák Ferenc szülőfalujában programsorozattal tisztelegtek a haza bölcsének munkássága előtt (Fotó: MTI/Varga György)

– Ha nem mi uraljuk a saját országunkat, és nem mi hozunk meg minden döntést, akkor mások fognak dönteni helyettünk, és nem a mi javunkra – jelentette ki az államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.