2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Nagykanizsa

Mindenért küzdeni kell…

Fontos megtanulnunk Deák Ferenctől, hogy mindenért küzdeni kell, semmi sincs ingyen, és a nemzet számára a legfontosabb kincse, a legnagyobb értéke a szuverenitás, az önrendelkezés. Ezt mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Söjtörön, a Deák Ferenc születésének 215. évfordulóján tartott ünnepségen.

A haza bölcsének szülőfalujában a politikus úgy fogalmazott, Deák életműve is arra tanít, hogy a nemzet szuverenitásából semmi nem adható fel, főleg nem önként, és ez rendkívül aktuális ma is.

Deák Ferenc szülőfalujában programsorozattal tisztelegtek a haza bölcsének munkássága előtt (Fotó: MTI/Varga György)

– Ha nem mi uraljuk a saját országunkat, és nem mi hozunk meg minden döntést, akkor mások fognak dönteni helyettünk, és nem a mi javunkra – jelentette ki az államtitkár.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.