EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Zalaegerszeg

Mindhalálig rock, de nem a keménység a lényeg

A Hooligans az a csapat, amely 22 év zúzás után is képes új oldalát megmutatni a közönségnek. Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara ezúttal kőkemény slágereit egészen új köntösbe bújtatva, teljesen egyedülálló hangszerelésben, szimfonikus zenekari kísérettel hozza el Zalaegerszegre október 20-án az Art moziba. A különleges buliról Kiss Endi dobos mesélt a Lokál Extrának.

– Egy új kanyar?


– Nem teljesen. Mindig is szerettük ezt a vonulatot, ezt a fajta kevert hangzást. Valójában a lemezeinken eddig is sokszor szerepeltek például vonósok, fúvósok, zongora, egyszóval mindenféle olyan hangszer, amelyet az élő koncerteken nem tudunk megszólaltatni, mert akkor mindig közel negyvenen mehetnénk. Már az első lemezünk is majdnem funky-rock volt. A Játszom című dalunkban is megszólal ez a gyönyörű akusztikus hangzásvilág, és mivel szeretjük, jött a koncertsorozat megvalósításának ötlete. Úgy indult, hogy a Kongresszusi Központban volt két nagy bulink, felmerült a vidéki turné ötlete, de megmondom őszintén, nem olyan egyszerű megszervezni a művházakba, főleg az akusztika miatt. Eddig voltunk már például Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben, a „normál” koncertjeink mellé mindig beszúrtunk egy-egy szimfonikust is. Most már lassan év vége van, „lightosabb” a sztori, lement a turnék nagy része, ráadásul hamarosan lesz egy felkészülési, úgymond eltűnési időnk, a lemez miatt is, meg amiatt is, hogy március 16-án az Arénában lépünk fel. Ha új dolgokat akarunk csinálni, muszáj feltöltődni.

– Mennyire csendesedtek el egy-egy ilyen szimfonikus koncerten?


– Egyáltalán nem. Mert ez a fajta felállás még jobban megspékeli, tömöríti, dúsítja a hangzást, nem az a célunk, hogy finomabbak legyünk, hanem hogy dögösebbek. Vannak olyan koncertek, amikor az egyik felét úgy nyomjuk, ahogy mindig szoktuk, a másikat pedig szimfonikusokkal. A daloktól függ, melyik igényli a felspannolást. Egyébként már heten alkotjuk a csapatot, van két vokálos lányunk és egy zongoristánk is, ettől színesebb a hangzás.

– Hogy fogadja a közönség az új felállást?

– Nagyon jól. Amit az ember szívből csinál, azt általában az emberekre is át lehet vinni, ám valójában miattuk is indulunk ezekre a kalandozásokra. Nem akarjuk, hogy unalmassá váljunk, nemcsak számukra, hanem önmagunknak sem. Biztos, hogy nem ez lesz az utolsó dolgunk, amivel még előrukkolunk. A zene az zene. Azért is utáltuk mindig, ha azt mondták, hú, nem vagytok már elég kemények. Erre az a válaszom, hogy akkor nem vagyunk kemények. Nem érdekel! Ki találta ki azt, hogy mi a rockzene?! Lenny Kravitz rockzene? Vagy mi pontosan a rockzene? Egyébként Lenny Kravitz szerintem rockzene. Na és mi van a metálos izékkel? Minket nem érdekel, hogy kinek mi a jó zene vagy a rossz zene. Megpróbáljuk azt a fajta hangzást játszani, amit mi szeretünk. Tény, hogy nem lehet olyan zenét írni, amelyre minden ember azt mondja, hogy tetszik. Ami belőlünk jön, azt adjuk át az embereknek.

– Új lemezre készültök?

– Igen, nemrég jelent meg az új klipünk is, amelynek címe: Jég hátán. Jelenleg is zajlanak a felvételek, lassan a finisbe érkezünk, a lemez ebben az évben fog megjelenni, várhatóan november végéig, ez a 14. albumunk lesz.

Kapcsolódó Cikkek