EUR: 364,46 Ft
CHF: 345,35 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Veszprém

Mintás ruhában a régi iskola

Ismét megnyitotta kapuját a régi ének-zenei általános iskola: több tíz év után először, a 12 Fal című kiállítás keretében látogatható szabadon az idők során kopottassá vált belvárosi épület.

Az épülethez sokakat fűznek nosztalgikus élmények (Fotó: Kovács Bálint)

A Design Hét programsorozat egyik legnagyobb attrakciója a Paradigma Ariadné Építészstúdió és Veszprém-Balaton 2023 Zrt. szervezésével megrendezett 12 Fal kiállítás, amely a régi ének-zenei általános iskola épületének falait óriás festővászonnak használva, egyedi vizuális élménnyé alakítja az egyébként is kíváncsiságot keltő épület bejárását.


Több tíz éve nem járhattunk az épületben (Fotó: Kovács Bálint)

– Az első szándékunk az volt, hogy kinyissunk nosztalgikus élményt nyújtva azoknak, akiket személyes emlékek fűznek az épülethez, illetve a természetes emberi kíváncsiságnak teret adva egy lehetőséget biztosítani, hogy mindenki megnézhesse azt a „titkot”, ami mellett nap mint nap elhalad.

Az EKF-pályázatba is illeszkedik a kiállítás Porga Gyula szerint (Fotó: Kovács Bálint)

– A másik célunk, amit ez a kiállítás hűen tükröz: van egy gazdag történelmű városunk, ami érték, de a XXI. században élünk, és ennek a kettőnek az egymáshoz illesztése a mi feladatunk. Az Európa Kulturális Fővárosa címért folyó pályázaton is erre helyeztük a hangsúlyt – mondta nyitóbeszédében Porga Gyula polgármester.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 30-ig (Fotó: Kovács Bálint)

A kiállítás november végéig lesz megtekinthető, majd a romos ingatlan egy teljesen új életet kezd, a Petőfi Színház rekonstrukciójának egy fontos épülete lesz – tudtuk meg a polgármestertől.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.