EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Veszprém

Mintás ruhában a régi iskola

Ismét megnyitotta kapuját a régi ének-zenei általános iskola: több tíz év után először, a 12 Fal című kiállítás keretében látogatható szabadon az idők során kopottassá vált belvárosi épület.

Az épülethez sokakat fűznek nosztalgikus élmények (Fotó: Kovács Bálint)

A Design Hét programsorozat egyik legnagyobb attrakciója a Paradigma Ariadné Építészstúdió és Veszprém-Balaton 2023 Zrt. szervezésével megrendezett 12 Fal kiállítás, amely a régi ének-zenei általános iskola épületének falait óriás festővászonnak használva, egyedi vizuális élménnyé alakítja az egyébként is kíváncsiságot keltő épület bejárását.


Több tíz éve nem járhattunk az épületben (Fotó: Kovács Bálint)

– Az első szándékunk az volt, hogy kinyissunk nosztalgikus élményt nyújtva azoknak, akiket személyes emlékek fűznek az épülethez, illetve a természetes emberi kíváncsiságnak teret adva egy lehetőséget biztosítani, hogy mindenki megnézhesse azt a „titkot”, ami mellett nap mint nap elhalad.

Az EKF-pályázatba is illeszkedik a kiállítás Porga Gyula szerint (Fotó: Kovács Bálint)

– A másik célunk, amit ez a kiállítás hűen tükröz: van egy gazdag történelmű városunk, ami érték, de a XXI. században élünk, és ennek a kettőnek az egymáshoz illesztése a mi feladatunk. Az Európa Kulturális Fővárosa címért folyó pályázaton is erre helyeztük a hangsúlyt – mondta nyitóbeszédében Porga Gyula polgármester.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 30-ig (Fotó: Kovács Bálint)

A kiállítás november végéig lesz megtekinthető, majd a romos ingatlan egy teljesen új életet kezd, a Petőfi Színház rekonstrukciójának egy fontos épülete lesz – tudtuk meg a polgármestertől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.