EUR: 334,63 Ft
CHF: 305,60 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Győr

Modern futópályát kapott Gyirmót

Vadonatúj, 400 méter hosszú futópályát adtak át Gyirmóton, amely már most nagyon népszerű a sportolók körében. A futókör a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében nyert támogatásból és az önkormányzat 8,8 millió forintos anyagi segítségével készült el. A Zúgó park hatalmas zöldterületén az eddig meglévő parkolók, játékok, padok mellé épült a rekortánborítású, világítással felszerelt futópálya, amelyhez parkolóhelyek is tartoznak, így igazi szabadidőpark várja a sportolni vágyókat. A pályát Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő és Szabó Jenő önkormányzati képviselő adta át.

A futópálya 400 méter hosszú, rekortán borítású
Fotó: O. Jakócs Péter

Borkai Zsolt elmondta, a projekt gyönyörű környezetben valósulhatott meg, sokan nemcsak futásra, hanem sétálásra is használják a városban kialakított futópályákat.


– Örülök, hogy nemcsak sportolási lehetőséget tudtunk biztosítani, hanem a közösségi életet is javítjuk ezzel a beruházással – utalt a polgármester arra, hogy egyre nagyobb a sportolási kedv a városban.

A futás szerelmesei örömmel vették birtokukba a futópályát
Fotó: O. Jakócs Péter

Szabó Jenő önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a gyirmóti szabadidőpark legújabb fejlesztése nagyon népszerű a sportolók körében, így ismét egy hasznos fejlesztés valósulhatott meg a városrészben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.