EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szekszárd

Motorral az emlőrák ellen

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete is csatlakozott a Motorral az emlőrák ellen elnevezésű országos motoros felvonuláshoz. Az ország számos pontjáról érkeztek motorosok szeptember 29-én a fővárosba, a megmozdulással a mellrák elleni küzdelemre, illetve a szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet. Tolna megyét és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetét a Gemenc Motoros Egyesület képviselte.

Tolna megyéből a Gemenc Motoros Egyesület csatlakozott az országos akcióhoz Fotó: Nagy Nándor

– Szikla Józseftől, a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének elnökétől érkezett a felkérés, hogy egyesületünk képviselje Szekszárdot, illetve Tolna megyét a Magyar Rákellenes Liga által szervezett motoros felvonuláson. Ebben az akcióban hat motorossal vettünk részt. Ez egy országos rendezvény volt, minden megyéből érkeztek motorosok, köztük mi is – részletezte Dusa Márk, a Gemenc Motoros Egyesület vezetője.


Hozzátette, a tolnai motorosokat Szikla József és dr. Máté István önkormányzati képviselő indította útnak a Béla király térről.

– A megyeszékhelyről indultunk a fővárosba, egy-egy szimbólumértékű rózsaszín szalaggal, amelyen üzenetek szerepeltek. A találkozópont az Országos Onkológiai Intézetnél volt, majd innen motoros felvonulással érkeztünk a Hősök terére. A megmozdulás fő mondanivalója az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az emlőrák korai felismerésére és a szűrési vizsgálatok fontosságára – tájékoztatott a Gemenc Motoros Egyesület vezetője.

A tolnai motorosokat Szikla József és dr. Máté István önkormányzati képviselő indította útnak a Béla király térről Fotó: Nagy Nándor

 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.