EUR: 333,56 Ft
CHF: 303,91 Ft
2019. november 21., csütörtök
Olivér

Belföld

Múzeumlátogatást írhatnak fel betegeiknek a montreali orvosok

Múzeumlátogatást írhatnak fel betegeiknek terápiás céllal a montreali orvosok hamarosan – jelentette be egy orvosi egyesület és a Montreali Szépművészeti Múzeum (MMFA).

A franciaajkú kanadai orvosok egyesülete (MdFC) és a múzeum közös projektje a maga nemében első a világon.


A recept “testi és lelki problémákkal küzdő páciensek számára” teszi lehetővé a művészeti kiállítások megtekintését.

A szervezethez tartozó orvosok a november elsején kezdődő próbaidőszakban 50 múzeumreceptet írhatnak fel, egy recept legfeljebb két felnőtt és két 18 év alatti gyerek kiállításlátogatását tartalmazza.

A belépő egyébként fejenként 15 kanadai dollár (3200 forint) lenne a múzeumi gyűjtemények megtekintésére.

“A művészetterápia hasznáról egyre több a tudományos bizonyíték, a múzeumlátogatás jó adag boldogsághormont, szerotonint szabadít fel. Előnyös lehet a palliatív, azaz fájdalomenyhítő terápia pácienseinek, valamint a diabéteszes és más krónikus betegeknek” – mondta Helene Boyer, az MdFC elnökhelyettese a Montreal Gazette-nek.

Az MMFA Kanada legnagyobb múzeuma, gyűjteményében egyebek mellett Renoir, Degas, Rembrandt és El Greco művei találhatók meg.

A múzeum portálján olvasható, hogy a művészetnek “pozitív hatása van a testi és lelki egészségre, az ember közérzetére”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Melltartójába rejtette a kábítószert

  Melltartójába rejtette a kábítószert

  Azt hitte, leleményességével átejtheti a győri rendőröket egy nő, akiről igazoltatáskor derült ki, hogy a melltartójába dugta el a nála lévő kábítószert.

 • A nap képe: Csodálatos szánhúzó

  A nap képe: Csodálatos szánhúzó

  Fényárban úszik Szerencs, ahol felkapcsolták az ország vélhetően legnagyobb, világító szarvasfigurákból összeállított karácsonyi fogatát.

 • Falmászás vagy libaséta?

  Falmászás vagy libaséta?

  A közösségépítésnek rengeteg formája van, amelyek az évek során mind egyetlen célt szolgálnak: valami olyan kapaszkodót találni, amelyben egy adott közösség – munkahelyi, települési – valamilyen közös értéket teremt és ez által egymásra talál.