EUR: 321,56 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Egyre nagyobb a migrációs aktivitás a Nyugat-Balkánon

A balkáni migrációs útvonalon ezrek vannak, a bevándorlók folyamatosan tesztelik a magyar határ erősségét – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Folyamatosan szervezik, hogy Európába behozzák a migránsokat, emögött egyértelműen Soros György áll, ahogy az Egyesült Államok felé tartó migránsok, a “Soros-expressz” mögött is – jelentette ki.


Felidézte: miután a Nyugat-Balkánon nagyobb aktivitás tapasztalható, megerősítették a védekezést; a rendőrség és a honvédség fokozott erőkkel védi a határszakaszt. Szükség esetén 24 órán belül 1200 katona, 72 órán belül pedig újabb 1200 katona rendelhető oda. Mellettük a vadász- és horgásztársaságok, valamint a mohácsi önkormányzat is segíti a védekezést.

A műszaki és a jogi határzár, valamint az élőerős védelem meg fogja védeni az embereket, és az ország szuverenitását – mondta Németh Szilárd.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.