2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Pécs

Ne engedjük szabadon a kedvenceket októberben!

Ebzárlatot rendeltek el a Pécs város közigazgatási területén tartott kutyákra, macskákra, valamint legeltetett állatokra vonatkozóan. Ennek oka nem más, mint a rókák őszi veszettség elleni immunizálása. Várhatóan október 2-ától október 28-ig tart ez a folyamat, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban az ebeket megkötve vagy zárva kell tartani, és csak pórázon szabad közterületre vinni, továbbá a város egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése. Emellett felhívják a lakosság figyelmét, hogy aki vakcinázott területen elhullott vadon élő vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül, és haladéktalanul értesítse a legközelebbi állatorvost, helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.