EUR: 319,35 Ft
CHF: 282,07 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Kecskemét

Negyedmilliót gyűjtött a kórháznak Radics Sándor

Hatszázötven percig zenélt Radics Sándor cimbalomművész a 650 éves városban. Nem csupán rekordot döntött, emberségből is ötösre vizsgázott: a befolyt összeget a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központja és Általános Sebészeti Osztálya részére ajánlotta fel.

 

– Én is súlyos beteg voltam, és azt szokták mondani, hogy jobb adni, mint kapni. Ez már a hetedik jótékonysági akcióm volt. Tavaly a Nagytemplom felújítására félmilliót sikerült összegyűjtenem. Szeretek jótékonykodni, mert meghatódok, amikor valaki örül – árulta el a művész.


A mostani akcióhoz erős személyes szálak is fűzték: dr. Sikorszki László, az Általános Sebészeti Osztály vezető főorvosa mentette meg az életét. Nem csak a jótékonyságra lehet büszke a muzsikus: ma hivatalosan is átadták neki azt az oklevelet, amely igazolja világszínvonalú eredményét. A városnak pedig azért járt az elismerés, mert támogatta ezt a cselekedetet.

Radics Sándor és dr. Svébis Mihály

Dr. Svébis Mihály igazgató azt is elárulta, hogy pontosan mire fordítják majd az összeget: két támogatott osztály orvosai és ápolói vehetnek részt továbbképzéseken az akciónak köszönhetően.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.