EUR: 344,19 Ft
CHF: 320,30 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Kecskemét

Negyedmilliót gyűjtött a kórháznak Radics Sándor

Hatszázötven percig zenélt Radics Sándor cimbalomművész a 650 éves városban. Nem csupán rekordot döntött, emberségből is ötösre vizsgázott: a befolyt összeget a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központja és Általános Sebészeti Osztálya részére ajánlotta fel.

 

– Én is súlyos beteg voltam, és azt szokták mondani, hogy jobb adni, mint kapni. Ez már a hetedik jótékonysági akcióm volt. Tavaly a Nagytemplom felújítására félmilliót sikerült összegyűjtenem. Szeretek jótékonykodni, mert meghatódok, amikor valaki örül – árulta el a művész.


A mostani akcióhoz erős személyes szálak is fűzték: dr. Sikorszki László, az Általános Sebészeti Osztály vezető főorvosa mentette meg az életét. Nem csak a jótékonyságra lehet büszke a muzsikus: ma hivatalosan is átadták neki azt az oklevelet, amely igazolja világszínvonalú eredményét. A városnak pedig azért járt az elismerés, mert támogatta ezt a cselekedetet.

Radics Sándor és dr. Svébis Mihály

Dr. Svébis Mihály igazgató azt is elárulta, hogy pontosan mire fordítják majd az összeget: két támogatott osztály orvosai és ápolói vehetnek részt továbbképzéseken az akciónak köszönhetően.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.