EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Kecskemét

Negyedmilliót gyűjtött a kórháznak Radics Sándor

Hatszázötven percig zenélt Radics Sándor cimbalomművész a 650 éves városban. Nem csupán rekordot döntött, emberségből is ötösre vizsgázott: a befolyt összeget a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központja és Általános Sebészeti Osztálya részére ajánlotta fel.

 

– Én is súlyos beteg voltam, és azt szokták mondani, hogy jobb adni, mint kapni. Ez már a hetedik jótékonysági akcióm volt. Tavaly a Nagytemplom felújítására félmilliót sikerült összegyűjtenem. Szeretek jótékonykodni, mert meghatódok, amikor valaki örül – árulta el a művész.


A mostani akcióhoz erős személyes szálak is fűzték: dr. Sikorszki László, az Általános Sebészeti Osztály vezető főorvosa mentette meg az életét. Nem csak a jótékonyságra lehet büszke a muzsikus: ma hivatalosan is átadták neki azt az oklevelet, amely igazolja világszínvonalú eredményét. A városnak pedig azért járt az elismerés, mert támogatta ezt a cselekedetet.

Radics Sándor és dr. Svébis Mihály

Dr. Svébis Mihály igazgató azt is elárulta, hogy pontosan mire fordítják majd az összeget: két támogatott osztály orvosai és ápolói vehetnek részt továbbképzéseken az akciónak köszönhetően.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.