EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Nem a mi nemzetünk ligája

Egyszer egy évben fordul elő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott három gólt szerez tétmeccsen, azonban nem rólunk lenne szó, ha happy end lenne a történet vége. Ugyanis komédiába illő mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszottunk az észtek ellen. Már a szövetségi kapitány is bizonytalan.

Tipikus magyar mérkőzést láthattak azok, akik úgy döntettek, hogy hétfő este az Észtország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzést követik figyelemmel. A 20. percben hátrányba kerültünk, de Nagy Dominik hamar egyenlített, majd a második félidőben Szalai Ádám révén vezetést szereztünk, csakhogy egy Pátkai Mátén megpattanó lövéssel egyenlítettek a hazaiak. Ezt követően az észtek nagy védelmi hiba után ismét gólt szereztek, de Szalai a 81. percben beállította a 3-3-as végeredményt. A nemzeti csapat sorozatban nyolcadik idegenbeli találkozóján maradt nyeretlen, 2016 októbere óta két döntetlen mellett hatszor kapott ki, és most bizonyossá vált, hogy esélyünk sincs elérni a rájátszást jelentő csoportelsőséget. Sajnos semmi nem köszönt vissza a görögök elleni jó védekezésből, így kaphattuk a vicces gólokat, és már Marco Rossi szövetségi kapitány is kételkedik magában.


– Három nappal ezelőtt remek védekezéssel játszottunk, ezúttal viszont háromszor is gólt kaptunk az észt együttestől, ami nehezen érthető. Az edzőé a felelősség, és én vállalom ezt… Sajnos nem vagyok varázsló, sokszor megkérdezem magamtól, én vagyok-e a legmegfelelőbb személy erre a posztra – értékelt az olasz szakember a meccs után.

/Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina

Nagy Ádám úgy gondolja, a válogatott saját magának köszönheti, hogy elúszott a csoportelsőség elérése.


– Ezt az eredményt magunknak köszönhetjük, nem lehet szerencséről vagy szerencsétlenségről beszélni. Talán még látszik, hogy sok a hozzám hasonlóan nemzetközi szinten rutintalan játékos. Kevesen vannak, akik folyamatosan nemzetközi kupákban játszanak, márpedig ezek a tapasztalatok nagyon sokat számítanak – vélekedett a középpályás.

A sorozat egy hónap múlva folytatódik: a magyar válogatott november 15-én az észteket, majd három nappal később a finneket fogadja a Groupama Arénában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.