2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Nem engedünk a zsarolásnak

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg a Soros–Sargentini-jelentés visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját szerdán a parlamentben. Álláspontja szerint semmi sem tudja arra késztetni a magyar kormányt, hogy változtasson bevándorláspolitikáján.

– Magyarország elutasítja a bevándorlást, és úgy látja, a lisszaboni szerződés szerint minden tagállamnak joga van ahhoz, hogy a bevándorlás kérdésében szabadon állást foglaljon. Úgy gondoljuk, mindenkinek joga van meghatározni, kivel kíván együtt élni, és kivel nem – mondta Gulyás Gergely, aki kifejtette, hogy a liberális gyakorlat párhuzamos társadalmak kialakulásához vezetett, és olyan társadalmi feszültségeket hozott létre, amelyeket még a jóval gazdagabb országok sem tudnak kezelni. 


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a kormány támogatja, hogy az Országgyűlés nagyon erős üzenetet küldjön a Soros–Sargentini-jelentés elfogadóinak arról, hogy Magyarországtól nem vehetik el a döntés jogát az életünket leginkább meghatározó kérdésekben. Dömötör szerint a Soros–Sargentini-jelentés nem más, mint gyatra minőségű ideológiai vádirat, amely valójában a legdurvább támadás Magyarország önrendelkezési joga ellen. Az államtitkár intézett néhány szót a sokak által hazaárulónak tartott baloldali EP-képviselőkhöz is, akik megszavazták a Soros–Sargentini-jelentést.

Azok az ellenzéki képviselők, akik az országot támadják, nyugodtan megmondhatják külföldi szövetségeseiknek, hogy a kormány készen áll a politikai küzdelemre, és nem fog engedni a zsarolásnak – fejezte be Dömötör Csaba.


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
MTI Fotó: Soós Lajos

– Magyarország visszautasítja azokat a vádakat, amelyek bár a közelgő EP-választások miatt íródtak, mégis hamis és hazug képet festenek hazánkról. Teljesen egyértelmű, hogy a jelentés egy egyszerű nyomásgyakorlás, egy olyan zsarolás, amelynek a végén a sokadik bevándorlásszervező módszer, a határőrizet elvonásának joga áll. Az unió azt a lehetőséget akarja elvenni Magyarországtól, amely nemzeti szuverenitásunk egyik alappillérének tekinthető – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek