EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Nem engedünk a zsarolásnak

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg a Soros–Sargentini-jelentés visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitáját szerdán a parlamentben. Álláspontja szerint semmi sem tudja arra késztetni a magyar kormányt, hogy változtasson bevándorláspolitikáján.

– Magyarország elutasítja a bevándorlást, és úgy látja, a lisszaboni szerződés szerint minden tagállamnak joga van ahhoz, hogy a bevándorlás kérdésében szabadon állást foglaljon. Úgy gondoljuk, mindenkinek joga van meghatározni, kivel kíván együtt élni, és kivel nem – mondta Gulyás Gergely, aki kifejtette, hogy a liberális gyakorlat párhuzamos társadalmak kialakulásához vezetett, és olyan társadalmi feszültségeket hozott létre, amelyeket még a jóval gazdagabb országok sem tudnak kezelni. 


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a kormány támogatja, hogy az Országgyűlés nagyon erős üzenetet küldjön a Soros–Sargentini-jelentés elfogadóinak arról, hogy Magyarországtól nem vehetik el a döntés jogát az életünket leginkább meghatározó kérdésekben. Dömötör szerint a Soros–Sargentini-jelentés nem más, mint gyatra minőségű ideológiai vádirat, amely valójában a legdurvább támadás Magyarország önrendelkezési joga ellen. Az államtitkár intézett néhány szót a sokak által hazaárulónak tartott baloldali EP-képviselőkhöz is, akik megszavazták a Soros–Sargentini-jelentést.

Azok az ellenzéki képviselők, akik az országot támadják, nyugodtan megmondhatják külföldi szövetségeseiknek, hogy a kormány készen áll a politikai küzdelemre, és nem fog engedni a zsarolásnak – fejezte be Dömötör Csaba.


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára
MTI Fotó: Soós Lajos

– Magyarország visszautasítja azokat a vádakat, amelyek bár a közelgő EP-választások miatt íródtak, mégis hamis és hazug képet festenek hazánkról. Teljesen egyértelmű, hogy a jelentés egy egyszerű nyomásgyakorlás, egy olyan zsarolás, amelynek a végén a sokadik bevándorlásszervező módszer, a határőrizet elvonásának joga áll. Az unió azt a lehetőséget akarja elvenni Magyarországtól, amely nemzeti szuverenitásunk egyik alappillérének tekinthető – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.