2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Szolnok

Nem lesz sörgyártás Martfűn

Hiába ígérgették, hogy lesz alternatív megoldás a martfűi sörgyártás életben tartásához, ezekből nem lesz semmi: nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a Heineken Hungária Zrt. teljesen felszámolja tevékenységét az Alföld közepén.

A hír ugyan csak néhány napja látott napvilágot, ám az önkormányzatot már tavaly júliusban tájékoztatta a cég vezérigazgatója személyesen. Akkoriban fel is röppentek a hírek a gyár bezárásáról – de még csak pletykaszinten –, hogy a sörkészítést átköltöztetik Sopronba, a martfűi telepen pedig logisztikai központot hoznak létre. A hagymázas martfűi álmokat Gebri Anna, a társaság vállalati kapcsolatok menedzsere oszlatta el, aki közölte: korábban a soproni sörgyár fejlesztésébe hatmillió eurót forgattak bele, és mellé szervezik a logisztikai központot is. A tervek szerint jövő év januárjától elnéptelenedik a martfűi komplexum.


Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz akkor az óriási üzem dolgozóival. Gebri Anna ezzel kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy a logisztikai telepen dolgozó 16 munkavállalót szívesen foglalkoztatnák tovább a soproni létesítményben, ehhez pedig támogatást is biztosítanak.

Harminc év után áll le a sörgyártás Martfűn

Nem volt ennyire reménykeltő a martfűi polgármester, dr. Papp Antal álláspontja a kérdésben. Tájékoztatása szerint a Heineken Hungária Zrt. kivonulásával nagyjából százmillió forint éves iparűzési adót bukik el az önkormányzat. A városvezető szerint ebből a pénzből a korábbi években utakat és közintézményeket újíthattak fel, az erre szolgáló keret viszont a jövő évtől minimálisra zsugorodik.

Sajnos nem látszik a martfűi komplexum további hasznosításának lehetősége sem, a Heineken Hungária a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez fordult az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.