EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Szolnok

Nem lesz sörgyártás Martfűn

Hiába ígérgették, hogy lesz alternatív megoldás a martfűi sörgyártás életben tartásához, ezekből nem lesz semmi: nemrégiben ugyanis kiderült, hogy a Heineken Hungária Zrt. teljesen felszámolja tevékenységét az Alföld közepén.

A hír ugyan csak néhány napja látott napvilágot, ám az önkormányzatot már tavaly júliusban tájékoztatta a cég vezérigazgatója személyesen. Akkoriban fel is röppentek a hírek a gyár bezárásáról – de még csak pletykaszinten –, hogy a sörkészítést átköltöztetik Sopronba, a martfűi telepen pedig logisztikai központot hoznak létre. A hagymázas martfűi álmokat Gebri Anna, a társaság vállalati kapcsolatok menedzsere oszlatta el, aki közölte: korábban a soproni sörgyár fejlesztésébe hatmillió eurót forgattak bele, és mellé szervezik a logisztikai központot is. A tervek szerint jövő év januárjától elnéptelenedik a martfűi komplexum.


Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz akkor az óriási üzem dolgozóival. Gebri Anna ezzel kapcsolatosan úgy nyilatkozott, hogy a logisztikai telepen dolgozó 16 munkavállalót szívesen foglalkoztatnák tovább a soproni létesítményben, ehhez pedig támogatást is biztosítanak.

Harminc év után áll le a sörgyártás Martfűn

Nem volt ennyire reménykeltő a martfűi polgármester, dr. Papp Antal álláspontja a kérdésben. Tájékoztatása szerint a Heineken Hungária Zrt. kivonulásával nagyjából százmillió forint éves iparűzési adót bukik el az önkormányzat. A városvezető szerint ebből a pénzből a korábbi években utakat és közintézményeket újíthattak fel, az erre szolgáló keret viszont a jövő évtől minimálisra zsugorodik.

Sajnos nem látszik a martfűi komplexum további hasznosításának lehetősége sem, a Heineken Hungária a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez fordult az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.