2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Nem nyilatkozhat Pogba a United utasítása miatt

Nem bírt el a Valencia csapatával a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójában. A gól nélküli döntetlennel végződő összecsapás után az újságírók Paul Pogba véleményére lettek volna kíváncsiak azonban a francia középpályás nem állt szóba velük.

Ötlettelen játéknak lehetett szemtanúja az Old Trafford közönsége kedd este. A Manchester United hazai pályán fogadta a Valenciát, ám 0-0-ás döntetlen született a meccsen. Az angol csapatnál ez a szezon nem úgy kezdődik ahogy az elvárható lenni. A hírek szerint José Mournho kezdi elveszíteni az öltözőt és sorozatban a negyedik hazai tétmeccsén sem tudta győzelemre vezetni csapatát, ami edzői pályafutásának legrosszabb szériája. Ráadásul a Premier League-ben hét fordulót követően a 10. helyen áll az együttes, és legutóbbi négy tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni.


– A játékosaim próbálkoztak, de technikailag nincs meg az a tudásunk, hogy hátulról építkezve támadjunk. A csatáraink pedig nem a legjobb időszakukat élik az egyéni tudásuk és az önbizalmuk szempontjából. Elegendő ok van arra, hogy jogosan kritizáljanak engem – fogalmazott a portugál szakember a lefújást követően.

/Fotó: EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY.

Az újságírók a játékosokkal is beszéltek volna és érthető okok miatt Paul Pogbát szerették volna meginterjúvolni. Amikor a vegyes zónán megrohamozták a francia világbajnok labdarúgót, ő csak annyit mondott, hogy azt az utasítást kapta, hogy nem nyilatkozhat. Pogba elhallgattatásának hátterében az állhat, hogy a játékos nem volt hajlandó egyértelműen kijelenteni a világbajnokság óta, hogy a Manchester United csapatában marad a jövőben. Rengeteg pletyka jelent meg a távozásával kapcsolatban és hírek a befutó a Barcelona lesz, akár már a januári átigazolási szezonban. Igaz, hogy egy hónappal ezelőtt Pogba egy német televíziós interjúban kijelentette, hogy szerződés köti a Vörös Ördögökhöz, de nem tudja, hogy mit hoz majd a jövő.


A Valencia elleni találkozó előtt egyébként komoly kritikákat kapott Pogba, egykori neves futballistáktól. Edgar Davids és Alan Shearer sem fogta vissza magát.

– Pogba jól játszott a világbajnokságon, volt két meccse, amelyeken rendkívüli teljesítményt nyújtott, de ennek ellenére, nem játszik a legmagasabb szinten. Tehetséges, de egy klasszis futballista nem 20 percig játszik jól, hanem 90 percig. Nem látom benne azt, ami klasszissá tenné – fogalmazott a Juventus és a Barcelona egykori holland játékosa Davids, aki 2014-ben akasztotta fel véglet a stoplist.

A 63-szoros angol válogatott Alan Shearer sokkal durvábban fogalmazott.

– Pogba a Manchester United történetének legdrágább igazolása. Most le kellene állnia és magába néznie. El kellene gondolkodnia azon, hogy milyen kiváló, legendás futballisták viselték azt a vörös mezt. Attól, hogy világbajnokságot nyert, még ahhoz is kevés, hogy azoknak a cipőjét pucolja, akik történelmet írtak az Old Traffordon – mondta 48 éves egykori csatár.

Kapcsolódó Cikkek