EUR: 363,16 Ft
CHF: 343,58 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Sport

Neymar: Mbappé számomra egy fenomén!

Rangadónak volt beharangozva, de edzőmeccs lett belőle. A Paris Saint-Germain lehengerlő futballal 5-0-ra legyőzted a Lyon csapatát a Ligue 1 kilencedik fordulójában. A kiütéses sikerhez Kylian Mbappé 4 góllal járult hozzá, és még Neymar is ódákat zengett a találkozó után a 19 éves támadóról.

Sokak szerint az új generáció futballistai közül Kylian Mbappé lesz az, akit majd egy lapon lehet emlegetni Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval. A mindössze 19 éves világbajnok szélső brutális formában kezdte a szezont a PSG-vel. Kilenc fordulót követően 8 gólnál és két gólpassznál jár a bajnokságban, ráadásul a vasárnapi Lyon elleni összecsapáson 13 perc alatt 4-szer is beköszönt. A PSG egyébként egy rekordot is felállított, ugyanis ők lettek az elsők, akik sorozatban kilenc győzelemmel rajtoltak a bajnokságban.


– Mi a véleményen az aranylabdáról? Nem zárkózom el semmitől. Azért dolgozom mindennap, hogy fejlődjek. Ha megkapom megkapom, ha nem, nem, különösebben nem foglalkozom vele. A legfontosabb az, amit csapatként értünk el. Nyerni akartunk, ezzel a sorozattal tényleg be akartunk kerülni a francia bajnokság aranykönyvébe – mondta a meccs után Mbappé, aki a négy gólja mellett egy tizenegyes is kiharcolt, amelyet Neymar értékesített. A brazil csapattársról egyébként azt mondta, hogy kész megnyerni mindent.

Neymar egyébként nem maradt adós, a meccs utáni sajtótájékoztatóján ő is bókolt egyet Mbappénak.


– Kylian egy kivételes ember. Nagyon jó barátok vagyunk, és mindig örülök, ha gólt szerez, főleg ha ilyen teljesítményt produkál a pályán. Hogy megosztanám-e vele a vezérszerepet a csapaton belül? Persze, miért ne? Ismerem a nyomást, ami a csapatra nehezedik és tudom, hogy nagy a felelősség, de szerencsére sok kiváló játékos van a klubban, akivel meg lehet osztani azt. A csapat tiszteli Kyliant, ha beszél megértjük és elfogadjuk, amit mond. Számomra ő egy fenomén – mondta Neymar.

A Lőw Zsoltot is a stábjában tudó Thomas Tuchel vezetőedző szerint Mbappé akár 5-6 gólt is szerezhetett volna a Lyon ellen. A német szakember külön kiemelte, azt is, hogy nem csak a támadásokból, hanem a védekezésből is kivette a részét.

Kapcsolódó Cikkek