EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Külföld

Női börtönbe kérte magát a férfi, hogy erőszakolhasson

Nagy felháborodást keltett, hogy Angliában a törvénykezési rendszer hibájának köszönhetően egy olyan ember került női rabok közé, akit rablásért, súlyos testi sértésért, nők ellen elkövetett szexuális erőszakért, molesztálásért, sőt még pedofíliáért is elítéltek már korábban. Azonban a Nagy-Britanniában élő Karen White számára a jog lehetőséget adott arra, hogy olyan börtönbe menjen, amilyen neműnek vallja magát.

Az 52 éves férfi kijátszva a rendszert, transzneműnek vallotta magát a tárgyaláson, ennek következtében tavaly szeptemberben White átkerült egy női börtönbe. Ezt a döntést a férfi több ismerőse is bírálta és értetlenül állt az ítélet előtt, ugyanis közülük sokan kétségbe vonták a férfi transzneműségét.


Ezek után az már csak az angol döntéshozóknak lehetett meglepő, hogy a többszörösen büntetett bűnöző végül a női fegyházban eltöltött 3 hónap alatt két rabtársát is zaklatta szexuálisan.

Később az Igazságügyi Minisztérium elnézést kért a hibáért, beismerve, a férfi esetében rossz döntést hoztak első fokon, mivel nem vették figyelembe, hogy a rab korábban nőket erőszakolt és zaklatott.

A rabot jelenleg egy férfi börtönben tartják fogva, ahol raboskodás közben éppen nemváltoztató műtéteken esik át.

A korábban még engedékeny bírák White büntetését a női fegyházban elkövetett tetteiért életfogytiglanra módosították- írja a 444.hu a Guardian.com cikkére hivatkozva.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

  Csődbe ment a legrégibb brit utazási iroda

  Csődbe ment hétfőn és azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amelynek több százezer utasa tartózkodik jelenleg is a világ különböző üdülőhelyein.

 • A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  A nap képe: Tök jó tökfesztivál

  Már áprilisban elkezdik a készülődést a ludwigsburgi tökfesztiválra úgy, hogy a világ minden tájáról begyűjtött, különböző tökfajták magjait kis cserepekbe elültetik, majd 3-4 héttel később átszállítják egy botanikuskertbe, ahol gondos ápolás mellett „felnevelik”.

 • A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A 2015-2019-es időszak volt a legmelegebb öt év az elmúlt 150 évben

  A Meteorológiai Világszervezet (WMO) előzetes adatai szerint a 2015 és 2019 közötti időszak a legmelegebb egymást követő öt év volt az időjárási feljegyzések 150 évvel ezelőtti kezdete óta, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban világszerte 1,1 Celsius-fokkal volt magasabb, mint az 1850-1900 közötti időszakban.