2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Pécs

Nőközpont is segíti a pécsi anyákat

Képzéseket, csoportos foglalkozásokat, sőt még gyermektaxit is beállítottak azért, hogy könnyítsék a szülők dolgát. Most a Civil Közösségek Házában tartottak előadásokat, ahol ismertették a Nőközpont feladatait.

A Nőközpontban olyan támogatást szeretnének nyújtani, amivel a pécsi anyáknak nem kell választaniuk a családi élet és a karrier között. Őri László, Pécs alpolgármester hangsúlyozta: a program a legjobbkor indult el, hiszen az idei évet a magyar kormány a családok évének nyilvánította, ezért számos program foglalkozik a család
témakörével, ami az édesanyákat helyezi a fókuszba.


Ez a központ pedig jóval túlmutat azon, hogy csak az édesanyákat segítse. Civilek, önkéntesek, együttműködő partnerek és munkáltatók is ismerkedhetnek itt. A központ másik célja, hogy népszerűsítsék a rugalmas foglalkoztatást, valamint a munkaadók figyelmét is felhívják arra, hogy egy kisgyermekes nő is értékes tagja tud lenni a vállalatnak.

Pécsett egyébként az országban egyedülálló módon indult el a gyermektaxi-szolgáltatás is, ami
segíti a szülőket, de emellett a Vasutas Művelődési Házban működik a Család és KarrierPONT, ahol
képzéseket, csoportos foglalkozásokat is tartanak az anyáknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.