2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Pécs

Nőközpont is segíti a pécsi anyákat

Képzéseket, csoportos foglalkozásokat, sőt még gyermektaxit is beállítottak azért, hogy könnyítsék a szülők dolgát. Most a Civil Közösségek Házában tartottak előadásokat, ahol ismertették a Nőközpont feladatait.

A Nőközpontban olyan támogatást szeretnének nyújtani, amivel a pécsi anyáknak nem kell választaniuk a családi élet és a karrier között. Őri László, Pécs alpolgármester hangsúlyozta: a program a legjobbkor indult el, hiszen az idei évet a magyar kormány a családok évének nyilvánította, ezért számos program foglalkozik a család
témakörével, ami az édesanyákat helyezi a fókuszba.


Ez a központ pedig jóval túlmutat azon, hogy csak az édesanyákat segítse. Civilek, önkéntesek, együttműködő partnerek és munkáltatók is ismerkedhetnek itt. A központ másik célja, hogy népszerűsítsék a rugalmas foglalkoztatást, valamint a munkaadók figyelmét is felhívják arra, hogy egy kisgyermekes nő is értékes tagja tud lenni a vállalatnak.

Pécsett egyébként az országban egyedülálló módon indult el a gyermektaxi-szolgáltatás is, ami
segíti a szülőket, de emellett a Vasutas Művelődési Házban működik a Család és KarrierPONT, ahol
képzéseket, csoportos foglalkozásokat is tartanak az anyáknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.