EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Hódmezővásárhely

Nyilatkoztak a szegediek: Mondjanak le Botka emberei!

A Fidesz–KDNP úgy véli, hogy börtönbüntetésre ítélt személyek nem vezethetik Szegedet, így azon az állásponton vannak, hogy Botka László munkatársainak távozniuk kell posztjukról. Egy közvélemény-kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy a szegedi polgárok hogyan vélekednek erről. A felmérés eredményeit Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője ismertette.

Meghozta az elsőfokú ítéletet a Gyulai Járásbíróság a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyében. Mózes Ervin címzetes főjegyzőt felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt nyolc hónap börtönbüntetésre, egy évre felfüggesztve, Botka László MSZP-s polgármester alpolgármesterét, Solymos Lászlót ugyanezért hat hónap börtönbüntetésre ítélték, ugyancsak egy évre felfüggesztve. Botka László kabinetfőnöke, Kalmár Gábor tíz hónap börtönt kapott első fokon, szintén egy évre felfüggesztve.


Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője

– A szegediek véleménye nekünk számít, és azt szeretnénk, ha a szocialistáknak is számítana, ezért ismételten felszólítjuk őket, hogy távozzanak a posztjukról. A Fidesz–KDNP úgy gondolja, hogy börtönbüntetésre ítélt személyek nem vezethetik ezt a várost. De nemcsak mi gondoljuk így, hanem a szegediek is. A közvélemény- kutatásban megkérdezettek döntő többsége, 83 százaléka úgy nyilatkozott, hogy Botka László munkatársainak távozniuk kell a posztjukról, mivel őket börtönbüntetésre ítélték – mondta el Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője.

Botka László

A közvélemény-kutatásban 28 ezer embert kerestek meg telefonon, ebből 20 ezer fogadta a hívást. Közülük 2304 személy válaszolt a feltett kérdésekre. A felmérést október 5-én és 6-án végezték.


41 milliós kárt okoztak

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre közgyűlési felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt. Olyanok is kaptak ingyenes bérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A cég a 186 ezer 246 forintos parkolóbérletekről – 2009 és 2010 kivételével – számlát állított ki az önkormányzatnak, ezeket azonban a város nem egyenlítette ki, és nem is állt szándékában. Így a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek a vádlottak mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A parkolóbérletek kiadását szabályozó közgyűlési rendelet csak 2013. január 1-jén lépett hatályba.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.