2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

Nyílt a zsibavirág

Jubileumi gálával ünnepelte fennállása huszadik születésnapját a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes. A különleges program a „Nyílik a zsibavirág” címet kapta – a hasonló címet viselő dal az est utolsó koreográfiájában csendült fel. A gála során egészen régi táncok is megelevenedtek, a műsor első felében a legfiatalabb koreográfia is 44 évvel ezelőtt megálmodott alkotás volt.

Gálával ünnepeltek

A Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes 1998-ban alakult meg a Bányász Táncegyüttes korábbi táncosaiból, abból a célból, hogy a közelgő fél évszázados jubileumon újra színpadra lépjen. Másfél évvel később, 1999 őszén, az 50 éves évforduló jubileumi hetén az együttes nagy sikerrel lépett színpadra egy önálló, két részes produkcióval. A közös munka, a tánc örömének újraélése, a fantasztikus hangulat hozta magával azt, hogy együtt maradt a csoport.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.