EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Tatabánya

Nyílt a zsibavirág

Jubileumi gálával ünnepelte fennállása huszadik születésnapját a Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes. A különleges program a „Nyílik a zsibavirág” címet kapta – a hasonló címet viselő dal az est utolsó koreográfiájában csendült fel. A gála során egészen régi táncok is megelevenedtek, a műsor első felében a legfiatalabb koreográfia is 44 évvel ezelőtt megálmodott alkotás volt.

Gálával ünnepeltek

A Tatabányai Bányász Öregtáncos Együttes 1998-ban alakult meg a Bányász Táncegyüttes korábbi táncosaiból, abból a célból, hogy a közelgő fél évszázados jubileumon újra színpadra lépjen. Másfél évvel később, 1999 őszén, az 50 éves évforduló jubileumi hetén az együttes nagy sikerrel lépett színpadra egy önálló, két részes produkcióval. A közös munka, a tánc örömének újraélése, a fantasztikus hangulat hozta magával azt, hogy együtt maradt a csoport.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.