EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Eger

Nyitrai: Győztünk, és most már papírunk is van róla

A magyar kormány 1145 millió forintot csoportosított át Eger részére, hogy az összeget a Modern Városok Program fejlesztéseire fordíthassa a megyeszékhely. A döntésről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Habis László polgármester.

– Olyan döntések születnek Eger és az itt élő polgárok javára, amiről eddig csak álmodtunk – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője. – Ezek igazságtételnek nevezhetők, ugyanis régóta várattak már magukra azok a fejlesztések, beruházások, amelyek most megvalósulnak – tette hozzá. Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az elmúlt héten írta alá Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányhatározatot, amely 327 millió forintot biztosít az intermodális csomópont megtervezéséhez. Kiemelte, hogy az ütemterveknek megfelelően halad az M25-ös gyorsforgalmi út építése, valamint kormányfői ígérete van arra is, hogy megépül az Egert elkerülő út.


A Zárkándy-bástya teljes felújításával az építmény egészét látogathatóvá tudják tenni
Fotó: Turizmus Online

A honatya most újabb Egert érintő jelentős döntésről számolt be Habis Lászlóval, Eger polgármesterével közös rendkívüli sajtótájékoztatóján. A Modern Városok Program végrehajtására, finanszírozására 1145 millió forintot csoportosított át a magyar kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló tartalékból Eger részére. A korábbi döntések és ez is azt mutatja, hogy Eger városa, az egri polgárok, családok, közösségek, vállalkozások számíthatnak Magyarország kormányára. Nyitrai Zsolt továbbá hangsúlyozta: előttünk a város, mögöttünk a kormány. Habis László polgármester hozzátette: a 1145 millió forintos gazdasági csomag a város fejlődésének felgyorsítását szolgálja.

A több mint egymilliárd forintból 450 millió forintot fordítanak a déli iparterület további infrastruktúra-fejlesztésére. A második legnagyobb összeg a Zárkándy-bástya teljes felújítását szolgálja majd, amivel a bástya egészét látogathatóvá tudják tenni. Mindemellett megvalósul a termálvíz-szolgáltatás biztonságossá tétele a fürdők és a szállodák számára, amihez az önkormányzat még tavaly saját forrásból fúratott kutat. A Dobó utca 30. elől egy panorámalift viszi fel majd a várlátogatókat az egri várba. Ezek a fejlesztések mind a város és az itt élők érdekeit szolgálják a korszerű ipar- és turizmusfejlesztéssel, valamint a munkahelyteremtéssel. A beruházásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy a fejlesztések egy része jelenleg is zajlik, több projekt pedig már az engedélyeztetés, illetve a tervezés fázisában van.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.