2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Eger

Nyitrai: Győztünk, és most már papírunk is van róla

A magyar kormány 1145 millió forintot csoportosított át Eger részére, hogy az összeget a Modern Városok Program fejlesztéseire fordíthassa a megyeszékhely. A döntésről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője, valamint Habis László polgármester.

– Olyan döntések születnek Eger és az itt élő polgárok javára, amiről eddig csak álmodtunk – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője. – Ezek igazságtételnek nevezhetők, ugyanis régóta várattak már magukra azok a fejlesztések, beruházások, amelyek most megvalósulnak – tette hozzá. Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az elmúlt héten írta alá Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányhatározatot, amely 327 millió forintot biztosít az intermodális csomópont megtervezéséhez. Kiemelte, hogy az ütemterveknek megfelelően halad az M25-ös gyorsforgalmi út építése, valamint kormányfői ígérete van arra is, hogy megépül az Egert elkerülő út.


A Zárkándy-bástya teljes felújításával az építmény egészét látogathatóvá tudják tenni
Fotó: Turizmus Online

A honatya most újabb Egert érintő jelentős döntésről számolt be Habis Lászlóval, Eger polgármesterével közös rendkívüli sajtótájékoztatóján. A Modern Városok Program végrehajtására, finanszírozására 1145 millió forintot csoportosított át a magyar kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló tartalékból Eger részére. A korábbi döntések és ez is azt mutatja, hogy Eger városa, az egri polgárok, családok, közösségek, vállalkozások számíthatnak Magyarország kormányára. Nyitrai Zsolt továbbá hangsúlyozta: előttünk a város, mögöttünk a kormány. Habis László polgármester hozzátette: a 1145 millió forintos gazdasági csomag a város fejlődésének felgyorsítását szolgálja.

A több mint egymilliárd forintból 450 millió forintot fordítanak a déli iparterület további infrastruktúra-fejlesztésére. A második legnagyobb összeg a Zárkándy-bástya teljes felújítását szolgálja majd, amivel a bástya egészét látogathatóvá tudják tenni. Mindemellett megvalósul a termálvíz-szolgáltatás biztonságossá tétele a fürdők és a szállodák számára, amihez az önkormányzat még tavaly saját forrásból fúratott kutat. A Dobó utca 30. elől egy panorámalift viszi fel majd a várlátogatókat az egri várba. Ezek a fejlesztések mind a város és az itt élők érdekeit szolgálják a korszerű ipar- és turizmusfejlesztéssel, valamint a munkahelyteremtéssel. A beruházásokkal kapcsolatban elhangzott, hogy a fejlesztések egy része jelenleg is zajlik, több projekt pedig már az engedélyeztetés, illetve a tervezés fázisában van.


Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…