EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb IX.kerület

Nyitva van a tornaterem!

Az önkormányzat szeptembertől ismét ingyenes, szakemberek által vezetett sportfoglalkozásokra várja a kerület lakosait a Nyitott tornaterem elnevezésű programsorozat keretében.

Zima István karatemester tartja az ingyenes önvédelmi foglalkozásokat (Fotó: tomoni.hu)

Az önvédelmi foglalkozások célja a résztvevők megismertetése a karatéval, az egészségmegőrző és gyógyító hatású küzdősporttal. A karate segít a mindennapi stressz levezetésében, az önvédelmi gyakorlatok elsajátítása magabiztossá teszi a résztvevőket. Az edzéseken szakember felügyelete mellett mindenki a korának és állapotának megfelelő intenzitással vehet részt. Az edzéseket Zima István 3. danos Goju-Ryu Karate-Do mester vezeti hétfői és szerdai napokon a IX. kerület, Lónyay utca 4/c alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, az egyik napon kondicionáló, a másikon önvédelmi programmal.


Az önkormányzat tájékoztatása szerint a József Attila-lakótelepen Babály László testnevelő tanár, atlétaedző, volt válogatott, olimpikon sprinter és Ladányi Edina testnevelő tanár mozgatja meg az érdeklődőket. Hétfőnként a Weöres Sándor iskolában, a Lobogó u. 1. szám alatt (bejárat az uszoda felől), csütörtökönként a Toronyház u. 21. szám alatti tornateremben tartanak foglalkozásokat.

Az egészségmegőrző edzések keretében a foglalkozást vezető szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáshatárok növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a gerinc, váll- és csípőízületek stabilizációjára. A foglalkozásokon gimnasztikai, jóga-, gyógytorna és funkcionálistréning-gyakorlatokat végeznek a résztvevők az életkor, nem és fizikális állapot figyelembevételével. Az edzéseket kedden és pénteken Dornbach Ildikó atlétikai szakedző, testnevelő tanár, funkcionális tréner tartja a Vendel Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.