EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb IX.kerület

Nyitva van a tornaterem!

Az önkormányzat szeptembertől ismét ingyenes, szakemberek által vezetett sportfoglalkozásokra várja a kerület lakosait a Nyitott tornaterem elnevezésű programsorozat keretében.

Zima István karatemester tartja az ingyenes önvédelmi foglalkozásokat (Fotó: tomoni.hu)

Az önvédelmi foglalkozások célja a résztvevők megismertetése a karatéval, az egészségmegőrző és gyógyító hatású küzdősporttal. A karate segít a mindennapi stressz levezetésében, az önvédelmi gyakorlatok elsajátítása magabiztossá teszi a résztvevőket. Az edzéseken szakember felügyelete mellett mindenki a korának és állapotának megfelelő intenzitással vehet részt. Az edzéseket Zima István 3. danos Goju-Ryu Karate-Do mester vezeti hétfői és szerdai napokon a IX. kerület, Lónyay utca 4/c alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, az egyik napon kondicionáló, a másikon önvédelmi programmal.


Az önkormányzat tájékoztatása szerint a József Attila-lakótelepen Babály László testnevelő tanár, atlétaedző, volt válogatott, olimpikon sprinter és Ladányi Edina testnevelő tanár mozgatja meg az érdeklődőket. Hétfőnként a Weöres Sándor iskolában, a Lobogó u. 1. szám alatt (bejárat az uszoda felől), csütörtökönként a Toronyház u. 21. szám alatti tornateremben tartanak foglalkozásokat.

Az egészségmegőrző edzések keretében a foglalkozást vezető szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáshatárok növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a gerinc, váll- és csípőízületek stabilizációjára. A foglalkozásokon gimnasztikai, jóga-, gyógytorna és funkcionálistréning-gyakorlatokat végeznek a résztvevők az életkor, nem és fizikális állapot figyelembevételével. Az edzéseket kedden és pénteken Dornbach Ildikó atlétikai szakedző, testnevelő tanár, funkcionális tréner tartja a Vendel Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.