EUR: 321,56 Ft
CHF: 281,55 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb IX.kerület

Nyitva van a tornaterem!

Az önkormányzat szeptembertől ismét ingyenes, szakemberek által vezetett sportfoglalkozásokra várja a kerület lakosait a Nyitott tornaterem elnevezésű programsorozat keretében.

Zima István karatemester tartja az ingyenes önvédelmi foglalkozásokat (Fotó: tomoni.hu)

Az önvédelmi foglalkozások célja a résztvevők megismertetése a karatéval, az egészségmegőrző és gyógyító hatású küzdősporttal. A karate segít a mindennapi stressz levezetésében, az önvédelmi gyakorlatok elsajátítása magabiztossá teszi a résztvevőket. Az edzéseken szakember felügyelete mellett mindenki a korának és állapotának megfelelő intenzitással vehet részt. Az edzéseket Zima István 3. danos Goju-Ryu Karate-Do mester vezeti hétfői és szerdai napokon a IX. kerület, Lónyay utca 4/c alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, az egyik napon kondicionáló, a másikon önvédelmi programmal.


Az önkormányzat tájékoztatása szerint a József Attila-lakótelepen Babály László testnevelő tanár, atlétaedző, volt válogatott, olimpikon sprinter és Ladányi Edina testnevelő tanár mozgatja meg az érdeklődőket. Hétfőnként a Weöres Sándor iskolában, a Lobogó u. 1. szám alatt (bejárat az uszoda felől), csütörtökönként a Toronyház u. 21. szám alatti tornateremben tartanak foglalkozásokat.

Az egészségmegőrző edzések keretében a foglalkozást vezető szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáshatárok növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a gerinc, váll- és csípőízületek stabilizációjára. A foglalkozásokon gimnasztikai, jóga-, gyógytorna és funkcionálistréning-gyakorlatokat végeznek a résztvevők az életkor, nem és fizikális állapot figyelembevételével. Az edzéseket kedden és pénteken Dornbach Ildikó atlétikai szakedző, testnevelő tanár, funkcionális tréner tartja a Vendel Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.