EUR: 330,36 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb IX.kerület

Nyitva van a tornaterem!

Az önkormányzat szeptembertől ismét ingyenes, szakemberek által vezetett sportfoglalkozásokra várja a kerület lakosait a Nyitott tornaterem elnevezésű programsorozat keretében.

Zima István karatemester tartja az ingyenes önvédelmi foglalkozásokat (Fotó: tomoni.hu)

Az önvédelmi foglalkozások célja a résztvevők megismertetése a karatéval, az egészségmegőrző és gyógyító hatású küzdősporttal. A karate segít a mindennapi stressz levezetésében, az önvédelmi gyakorlatok elsajátítása magabiztossá teszi a résztvevőket. Az edzéseken szakember felügyelete mellett mindenki a korának és állapotának megfelelő intenzitással vehet részt. Az edzéseket Zima István 3. danos Goju-Ryu Karate-Do mester vezeti hétfői és szerdai napokon a IX. kerület, Lónyay utca 4/c alatti Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében, az egyik napon kondicionáló, a másikon önvédelmi programmal.


Az önkormányzat tájékoztatása szerint a József Attila-lakótelepen Babály László testnevelő tanár, atlétaedző, volt válogatott, olimpikon sprinter és Ladányi Edina testnevelő tanár mozgatja meg az érdeklődőket. Hétfőnként a Weöres Sándor iskolában, a Lobogó u. 1. szám alatt (bejárat az uszoda felől), csütörtökönként a Toronyház u. 21. szám alatti tornateremben tartanak foglalkozásokat.

Az egészségmegőrző edzések keretében a foglalkozást vezető szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáshatárok növelésére, az egyensúly fejlesztésére, a gerinc, váll- és csípőízületek stabilizációjára. A foglalkozásokon gimnasztikai, jóga-, gyógytorna és funkcionálistréning-gyakorlatokat végeznek a résztvevők az életkor, nem és fizikális állapot figyelembevételével. Az edzéseket kedden és pénteken Dornbach Ildikó atlétikai szakedző, testnevelő tanár, funkcionális tréner tartja a Vendel Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.