EUR: 364,02 Ft
CHF: 344,56 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Nyolc és fél évre ítéltek egy drogcsempészt Szegeden

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy macedón állampolgárságú kábítószercsempészt, aki több mint 47 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Csehországba szállítani 2016-ban.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a 49 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről.


A vádlott több ezer eurós tartozást halmozott fel, ezért hitelezői felszólították, dolgozza le adósságát. Megbízói ezután a járművében ötszáz literes üreget alakítottak ki, amelyben kilencven csomag marihuánát rejtettek el. Azt a feladatot kapta, hogy a kábítószert először Szlovákiába és Csehországba juttassa el, majd onnan telefonos utasítások alapján szállítsa tovább.

A vádlott 2016. december 17-én jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőn, és a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett kábítószert. A szakértői vélemény szerint a 47 kilónyi marihuána hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem ötszöröse volt.

A táblabíróság – a drog mennyiségére tekintettel – súlyosította a Szegedi Törvényszék hét és fél év szabadságvesztést kiszabó elsőfokú ítéletét, lehetőséget látott azonban arra, hogy a magyar nyelvet nem beszélő vádlott a büntetését fegyház helyett börtönben töltse le.

Kapcsolódó Cikkek