2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Extra

Ők énekelnek a Táncdalfesztivál színpadán

Az idén januárban hatalmas sikert aratott az „50 éves a Táncdalfesztivál” koncert, amelynek az Aréna adott otthont. Nemcsak a nézők, hanem a szakemberek egyöntetű véleménye is az volt, hogy az est méltán kiemelt esélyese lett Az év koncertje kitüntető címnek.

A telt házas koncert végén a közönség egy emberként szavazta meg a folytatást, és a következő évre vonatkozó zenei kívánságok ezrei erősítették meg ezt a nézői szándékot.


Éppen ezért 2019. január 12-én, szombaton újra indul a nagy utazás! Ismét megidézik a 60-as, 70-es évek legnagyobb slágereit. Az idei koncert címe, az „50+ éves Táncdalfesztivál” azt jelzi, hogy a műsorban már nemcsak a Táncdalfesztiválokon elhangzott dalok, hanem a korszak további felejthetetlen dallamai is felcsendülnek.

Az esemény különlegessége, hogy a fellépő művészek így együtt még sosem álltak egy színpadon. Az idei előadók között lesz közkívánatra Kovács Kati és Tóth Vera, akiket a nézői levelek sokasága követelt a műsorba.


Mellettük fellépnek a tavalyi koncert sztárjai: Koós János, Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, Csonka András, de olyan fiatal énekesek is képviseltetik magukat, mint Vastag Tamás, Koós Réka, Muri Enikő és Ambrus Rita.

A zenét ismét a 60 tagú szimfonikus Big Band zenekar szolgáltatja, akik eredeti kották alapján szólaltatják meg a legendás dalokat. Közreműködik a Stúdió 11 Ensemble. A tervezett 30 műsorszámot a közönség által megszavazott slágerekből válogatták össze. Az idei januári koncert legnagyobb tanulsága, hogy a 20 évesektől a 80 évesekig minden generáció nagy szeretettel fogadta a dalokat.

Zenei vezető: Zsoldos Béla, karmester: Wolf Péter, rendező: Meskó Zsolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Börtönbe megy a született feleség

  Börtönbe megy a született feleség

  A bostoni bíróság úgy döntött, hogy tizennégy napra börtönbe kell vonulnia Felicity Huffman amerikai színésznőnek azért, mert köze volt egy egyetemi kenőpénzes botrányhoz.

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.