EUR: 322,12 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Tatabánya

Oktassák az állatvédelmet!

Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban. Javaslatot tettek a fent említett települések alap- és középfokú oktatási intézményeinek a tavaly elkezdett, a Fidelitas tatabányai szervezete által kezdeményezett sikeres tatabányai állatvédelmi oktatások mintájára állatvédelmi oktatás elindítására. Kupcsok Péter, a Fidelitas megyei elnöke a kezdeményezés kapcsán kiemelte: fontosnak tartják, hogy a fiatalabb korosztály már az általános iskolában megtanulja a helyes és felelős állattartás szabályait. A Fidelitas hangsúlyozza: az állatok helyzetén úgy lehetséges javítani, ha az emberek állatokhoz való hozzáállása megváltozik. Az ember nem élhet vissza az állatok kiszolgáltatottságával. Az állatvédelmi oktatás az erkölcsi nevelés remek eszköze lehet. Tatabányán az idén is a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület vállalja az oktatások díjtalan megtartását.

Kupcsok Péter elnök: fontos, hogy a fiatalabb korosztály már az általános iskolában megtanulja a felelős állattartás szabályait


Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.