2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Kecskemét

Októberben elárasztják az országot a rajzfilmek

Az október 26–28. között hatodik alkalommal megszervezett Országos Rajzfilmünnep keretében már több mint 100 helyszínen − mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban − ünneplik országszerte ingyenes vetítésekkel az animáció világnapját. 

Különleges alkalom az ünneplésre, hogy 40 éve láthattuk először a televízióban A kockásfülű nyulat. Az évforduló kapcsán Richly Zsolt filmrendező egyéb filmjei is láthatóak lesznek, köztük a tavaly megjelent Luther-rajzfilmsorozat. A filmkínálat nem csak a kisgyerekeknek szól, a csatlakozó helyszíneken az animáció iránt érdeklődő fiatal és felnőtt nézők is izgalmas magyar és nemzetközi animációs filmek közül válogathatnak.


40 éve láthattuk először a televízióban A kockásfülű nyulat. Képünkön Richly Zsolt rajzfilmrendező (balra), Csejdy Réka, a Rajzfilmünnep projektvezetője és Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmstúdió és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) igazgatója a sajtótájékoztatón
MTI Fotó: Soós Lajos

A magyar animációs filmek számtalan kitörölhetetlen emlékkel ajándékoztak meg minket, amelyek most újból átélhetők a Rajzfilmünnep vetítésein. A rendezvény arra is lehetőséget teremt, hogy bemutassa az elmúlt évek külföldi közönségsikereit, illetve megismertessen kortárs alkotók munkáival. Október 28-án ünnepeljük az animáció világnapját, ez a dátum kiváló apropót ad arra, hogy a Rajzfilmünnep − immáron hatodik alkalommal − az érdeklődés középpontjába helyezze a műfajt.

Kapcsolódó Cikkek