EUR: 321,99 Ft
CHF: 282,69 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb X.kerület

Olimpikonok tanítanak a Harmat utcában

A Harmat Utcai Általános Iskolában vette kezdetét ősszel a Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint közös mentorprogramja. A lehetőségnek köszönhetően az ötödik osztályos tanulók egész éves mentorprogramban vehetnek részt, amelynek során élsportolók bevonásával ismerhetik meg az egészséges táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód fontosságát.

Fazekas-Zur Krisztina a hajóját is megmutatja a gyerekeknek

A Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint tavasszal hirdette meg mentorprogramját budapesti és Pest megyei általános iskolák számára, immár második alkalommal. A felhívásra olyan negyedik osztályos diákok jelentkezhettek, akik ebben a tanévben kezdik meg az ötödik évfolyamot. Az idei pályázatot is kiemelt érdeklődés övezte, végül a szakmai zsűri döntése alapján egy budapesti és egy Pest megyei (a kőbányai Harmat utcai és az üllői Árpád fejedelem) általános iskolában kezdődhetett meg a mentorprogram. A gyermekek mindkét intézményben összesen hét másfél-két órás foglalkozásokon vehetnek részt.


A kétszeres olimpiai bajnok utat mutathat a kerületi diákoknak

– Az egészséges táplálkozás kiemelt figyelmet kap. Tavaly díjnyertes zöldségszobrásszal is találkozhattak a gyerekek, aminek köszönhetően játékos formában ismerkedhettek meg az egészséges életmóddal – emelte ki Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai bajnok kajakozó a X. kerületi megnyitón. A kezdeményezésben az alapító mellett olyan neves sportolók vesznek részt, mint az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádám, a paralimpikon triatlonista Boronkay Péter, az EHF-kupa-győztes Tápai Szabina, az Eb-ezüstérmes Varga Katalin, az első női hegyikerékpáros Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.