EUR: 327,56 Ft
CHF: 301,78 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb X.kerület

Olimpikonok tanítanak a Harmat utcában

A Harmat Utcai Általános Iskolában vette kezdetét ősszel a Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint közös mentorprogramja. A lehetőségnek köszönhetően az ötödik osztályos tanulók egész éves mentorprogramban vehetnek részt, amelynek során élsportolók bevonásával ismerhetik meg az egészséges táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód fontosságát.

Fazekas-Zur Krisztina a hajóját is megmutatja a gyerekeknek

A Bajnokok Útja Alapítvány és a Coachingpoint tavasszal hirdette meg mentorprogramját budapesti és Pest megyei általános iskolák számára, immár második alkalommal. A felhívásra olyan negyedik osztályos diákok jelentkezhettek, akik ebben a tanévben kezdik meg az ötödik évfolyamot. Az idei pályázatot is kiemelt érdeklődés övezte, végül a szakmai zsűri döntése alapján egy budapesti és egy Pest megyei (a kőbányai Harmat utcai és az üllői Árpád fejedelem) általános iskolában kezdődhetett meg a mentorprogram. A gyermekek mindkét intézményben összesen hét másfél-két órás foglalkozásokon vehetnek részt.


A kétszeres olimpiai bajnok utat mutathat a kerületi diákoknak

– Az egészséges táplálkozás kiemelt figyelmet kap. Tavaly díjnyertes zöldségszobrásszal is találkozhattak a gyerekek, aminek köszönhetően játékos formában ismerkedhettek meg az egészséges életmóddal – emelte ki Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai bajnok kajakozó a X. kerületi megnyitón. A kezdeményezésben az alapító mellett olyan neves sportolók vesznek részt, mint az olimpiai bronzérmes öttusázó Marosi Ádám, a paralimpikon triatlonista Boronkay Péter, az EHF-kupa-győztes Tápai Szabina, az Eb-ezüstérmes Varga Katalin, az első női hegyikerékpáros Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.