2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

Ónodi Eszter: Bevallom a gyerekemnek, ha hibáztam

Ónodi Eszter a TV2 új sorozatában egy szigorú tanárnőt alakít, aki próbálja kezelni a túlbuzgó szülőket. A színésznő nagyon élvezte a forgatást, és a Lokál Extrának elmesélte, hogy nem is akar tökéletes anya lenni, elismeri kisfiának, ha valamiben hibázott.

Ónodi Eszter fotó: Cser Dániel

Vadonatúj, saját gyártású sorozattal jelentkezik október 9-étől a TV2 Bogaras szülők címmel. Az egy iskola életéről szóló vígjátéksorozat a népszerű holland széria, a Lice Mother adaptációja. Az egyik tanárnőt Ónodi Eszter alakítja.
– Nagyon jól szórakoztam a forgatás alatt – kezdte mosolyogva a színésznő, aki imádta, hogy a szigorú és kezdetben kicsit sem szimpatikus Enikő tanárnőt alakítja.
– Szeretem bevállalni az ilyen figurákat, óriási örömet okozott. Amúgy vígjátékban még soha nem formáltam meg olyan karaktert, aki annyira távol esett volna az enyémtől. Jólesett valami teljesen másban elmerülni – mesélte Ónodi Eszter, akihez közel állnak az iskolával és a gyerekneveléssel kapcsolatos történetek, hiszen ő is édesanya, kisfia, Zsigmond már 12 éves.
– Gyakorló szülő vagyok, én is és találkoztam már bogaras dolgokkal. Nálunk is vannak nagyon lelkes szülők, de ők azért szerencsére nem esnek olyan túlzásokba, mint a sorozatbeliek – mesélte a színésznő, aki nem tartja magát „bezzeg” anyának. Így szokták hívni azokat az édesanyákat, akik azt hiszik, hogy mindig mindent (jobban) tudnak a gyereknevelésről, és tökéletes anyukák akarnak lenni.
– Mindenkit arra biztatnék, hogy ne legyen „bezzeg” anya, mert sok feszültséggel és görccsel jár. Én elismerem a gyerekem előtt is, ha hibáztam. Nem szabad úgy tenni, mintha az ember tökéletes lenne. A gyerek nagyon okos, hamar észreveszi, ha valaki kamuzik. Fölösleges olyannak látszani, aki mindent tud. A mi életünk nagyon szerteágazó, sokszor kell improvizálni, ezért muszáj, hogy szabályok legyenek a kisfiunk életében, így érezheti magát biztonságban. Egyébként én vagyok a szigorúbb szülő, ő pedig kamasz, így ez nem mindig könnyű a hétköznapokban, de igyekszem. A kamaszkor mindenkinél sokkal hamarabb indul el, mint a mi időnkben. Most az az állapot van, hogy még egyszerre egy pici baba, és bújik, máskor meg egy felnőtt férfi. De az biztos, hogy óriási szerelem van köztünk. Van egy biztos szeretetalap, ezért nincs olyan, amit ne tudnánk megoldani – tette hozzá a színésznő, aki mindenben támogatja majd a fiát, akármi szeretne lenni.
– Vonzódik a szakmánkhoz, de tudatosan próbáljuk nem erősíteni benne, hogy ez az útja. Szeretnénk hagyni, hogy kiforrja magát. Tizennyolc éves koromban én is egészen másfelé indultam, az ELTE-re jártam angol–magyar szakra, és olyan jó, hogy így történt. A színészet mellett úgy tudtam véglegesen dönteni, hogy éreztem, tényleg ezt szeretném csinálni, kristálytiszta volt előttem. Ha a fiam 18 évesen úgy dönt, hogy ezzel szeretne foglalkozni, mindent meg fogunk tenni, hogy segítsünk neki. Ez nagyon csalóka világ, főleg a gyerekeknek. Nagyon sok olyan kiégett felnőttel találkoztam, aki gyerekszínész volt, és túl korán szívta magába ezt a fajta életet. Egy gyerek ennek csak a csillogó oldalát látja, a felnőttek pedig hajlamosak elfeledkezni a mögötte lévő munkáról. Zsiga játsszon, amennyit csak tud, élvezze, hogy gyerek, hiszen ez a dolga!


Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!