2019. december 15., vasárnap
Valér

Extra

Ónodi Eszter: Bevallom a gyerekemnek, ha hibáztam

Ónodi Eszter a TV2 új sorozatában egy szigorú tanárnőt alakít, aki próbálja kezelni a túlbuzgó szülőket. A színésznő nagyon élvezte a forgatást, és a Lokál Extrának elmesélte, hogy nem is akar tökéletes anya lenni, elismeri kisfiának, ha valamiben hibázott.

Ónodi Eszter fotó: Cser Dániel

Vadonatúj, saját gyártású sorozattal jelentkezik október 9-étől a TV2 Bogaras szülők címmel. Az egy iskola életéről szóló vígjátéksorozat a népszerű holland széria, a Lice Mother adaptációja. Az egyik tanárnőt Ónodi Eszter alakítja.
– Nagyon jól szórakoztam a forgatás alatt – kezdte mosolyogva a színésznő, aki imádta, hogy a szigorú és kezdetben kicsit sem szimpatikus Enikő tanárnőt alakítja.
– Szeretem bevállalni az ilyen figurákat, óriási örömet okozott. Amúgy vígjátékban még soha nem formáltam meg olyan karaktert, aki annyira távol esett volna az enyémtől. Jólesett valami teljesen másban elmerülni – mesélte Ónodi Eszter, akihez közel állnak az iskolával és a gyerekneveléssel kapcsolatos történetek, hiszen ő is édesanya, kisfia, Zsigmond már 12 éves.
– Gyakorló szülő vagyok, én is és találkoztam már bogaras dolgokkal. Nálunk is vannak nagyon lelkes szülők, de ők azért szerencsére nem esnek olyan túlzásokba, mint a sorozatbeliek – mesélte a színésznő, aki nem tartja magát „bezzeg” anyának. Így szokták hívni azokat az édesanyákat, akik azt hiszik, hogy mindig mindent (jobban) tudnak a gyereknevelésről, és tökéletes anyukák akarnak lenni.
– Mindenkit arra biztatnék, hogy ne legyen „bezzeg” anya, mert sok feszültséggel és görccsel jár. Én elismerem a gyerekem előtt is, ha hibáztam. Nem szabad úgy tenni, mintha az ember tökéletes lenne. A gyerek nagyon okos, hamar észreveszi, ha valaki kamuzik. Fölösleges olyannak látszani, aki mindent tud. A mi életünk nagyon szerteágazó, sokszor kell improvizálni, ezért muszáj, hogy szabályok legyenek a kisfiunk életében, így érezheti magát biztonságban. Egyébként én vagyok a szigorúbb szülő, ő pedig kamasz, így ez nem mindig könnyű a hétköznapokban, de igyekszem. A kamaszkor mindenkinél sokkal hamarabb indul el, mint a mi időnkben. Most az az állapot van, hogy még egyszerre egy pici baba, és bújik, máskor meg egy felnőtt férfi. De az biztos, hogy óriási szerelem van köztünk. Van egy biztos szeretetalap, ezért nincs olyan, amit ne tudnánk megoldani – tette hozzá a színésznő, aki mindenben támogatja majd a fiát, akármi szeretne lenni.
– Vonzódik a szakmánkhoz, de tudatosan próbáljuk nem erősíteni benne, hogy ez az útja. Szeretnénk hagyni, hogy kiforrja magát. Tizennyolc éves koromban én is egészen másfelé indultam, az ELTE-re jártam angol–magyar szakra, és olyan jó, hogy így történt. A színészet mellett úgy tudtam véglegesen dönteni, hogy éreztem, tényleg ezt szeretném csinálni, kristálytiszta volt előttem. Ha a fiam 18 évesen úgy dönt, hogy ezzel szeretne foglalkozni, mindent meg fogunk tenni, hogy segítsünk neki. Ez nagyon csalóka világ, főleg a gyerekeknek. Nagyon sok olyan kiégett felnőttel találkoztam, aki gyerekszínész volt, és túl korán szívta magába ezt a fajta életet. Egy gyerek ennek csak a csillogó oldalát látja, a felnőttek pedig hajlamosak elfeledkezni a mögötte lévő munkáról. Zsiga játsszon, amennyit csak tud, élvezze, hogy gyerek, hiszen ez a dolga!


Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt Anna Karina

  Elhunyt Anna Karina

  Elhunyt Anna Karina Ezüst Medve-díjas francia színésznő, a francia újhullám egyik arca, Jean-Luc Godard volt felesége, aki a világhírű rendező filmjeiben alakította legismertebb szerepeit.

 • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

  Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

  A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!

 • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

  2020-ban is lesz nyugdíjemelés

  Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.