EUR: 345,68 Ft
CHF: 321,12 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Orbán: Európa mi vagyunk

Miközben az ellenzéki pártok a nemzeti ünnepünkön a napi aktuálpolitikai csatározással voltak elfoglalva, addig Orbán Viktor az 1956-os hősökre emlékezés mellett Magyarország és Európa hosszú távú kihívásaira adott választ – mondta a Lokálnak Deák Dániel politológus.

Hatalmas tömeg hallgatta a nemzeti ünnepen Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a Terror Házánál felidézte: hiába zárult minden forradalmunk negatív eredménnyel, a végeredmény mégis pozitív, hiszen a magyarság megmaradt. – Európa mi vagyunk – jelentette ki a kormányfő, aki szerint a kontinens bevándorláspárti vezetői tudatosan nem védték meg Európát a migránsok tömegeitől.


Budapest, 2018. október 23.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án.
MTI/Kovács Tamás

– Nem a képesség hiányzott, hanem az akarat. A brüsszeli élcsapat és a többi, nemzetállam-ellenes vezető a migrációt esélynek és lehetőségnek tekinti ma is. Esélynek arra, hogy egy multikulturális, kevert népességű, egységessé simított birodalommal váltsák fel a nemzetállamok Európai Unióját. Nemzetállamok nélküli Európa, nemzeti gyökereitől elszakított elit, szövetség a multinacionális erőcsoportokkal, koalíció a pénzügyi spekulánsokkal. Ez lenne itt Soros György paradicsoma – mondta Orbán Viktor, aki szerint akik az Európai Uniót birodalommá akarják formálni, mind bevándorláspártiak, a májusi EP-választáson pedig eldőlhet Európa jövője.

– Miközben az ellenzéki pártok a nemzeti ünnepünkön a napi aktuálpolitikai csatározással voltak elfoglalva, addig Orbán Viktor az 1956-os hősökre emlékezés mellett Magyarország és Európa hosszú távú kihívásaira adott választ. A miniszterelnök által felvázolt törésvonal mentén zajlanak az Európai Unión belüli csaták, amelyekben hazánk a nemzetállamok megszűnését akaró globalistákkal száll szembe. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy nemcsak Magyarországon, hanem még a nyugat-európai országokban is többségben vannak a nemzetállamok megmaradását akaró személyek. Ebben a kérdésben sorsdöntő lesz az EP-választás, hiszen ha ott a magyar álláspontot osztó pártok jó pozíciókat szereznek, van esély a jelenlegi brüsszeli törekvések megállítására vagy legalább gyengítésére – magyarázta a Lokálnak Deák Dániel politológus.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek