2018. november 20., kedd
Jolán

Belföld

Orbán: Idén is lesz nyugdíjprémium

– A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti választáson meg kell változtatni az európai politikát – nyilatkozta szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, hogy az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek, vagy rossz dolognak tartják a migrációt. Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent. 


MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Ez meg fogja változtatni a kultúránkat, és egy-két év elteltével nem ismerünk rá a saját falunkra, a saját városunkra, a saját országunkra és a saját kontinensünkre – mondta a Kossuth rádióban. A miniszterelnök ezzel utalt Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos ENSZ-ben tett kijelentéseire, miszerint a migráció jó dolog, folytatni kell, betelepítési programot kell végrehajtani.

A kormányfő elmondta, hogy idén is lesz nyugdíjprémium, miután csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági növekedés elérte azt a szintet, ami alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatja a bevándorlást a DK-s

  Támogatja a bevándorlást a DK-s

  A Demokratikus Koalíció (DK) egykori alelnöke Bauer Tamás nem meglepő módon kritizálta a kormány családtámogatási politikáját, sőt közösségi oldalán kifejtette azon pontokat, a nemzeti konzultáció kérdései közül amelyekkel nem ért egyet.

 • 1000 milliárdot kap Budapest

  1000 milliárdot kap Budapest

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is.

 • Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Kétharmadot jósolnak a Fidesznek

  Nagyarányú kormánypárti győzelmet jósolna a brüsszeli Politico, ha Magyarországon most hétvégén tartanák az európai parlamenti választásokat. Az erősen balliberális politikai elemzőportál mandátumbecslése szerint egy most megrendezett választáson a Fidesz-KDNP csaknem 60 százalékos eredménnyel 14 képviselői helyet szerezne meg az EP-ben, miközben a rajtuk kívül bejutó ellenzéki pártok összesen fele annyi, mindössze hét helyet szereznének.