2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Orbán: Idén is lesz nyugdíjprémium

– A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti választáson meg kell változtatni az európai politikát – nyilatkozta szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, hogy az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek, vagy rossz dolognak tartják a migrációt. Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent. 


MTI Fotó: Máthé Zoltán

– Egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Ez meg fogja változtatni a kultúránkat, és egy-két év elteltével nem ismerünk rá a saját falunkra, a saját városunkra, a saját országunkra és a saját kontinensünkre – mondta a Kossuth rádióban. A miniszterelnök ezzel utalt Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos ENSZ-ben tett kijelentéseire, miszerint a migráció jó dolog, folytatni kell, betelepítési programot kell végrehajtani.

A kormányfő elmondta, hogy idén is lesz nyugdíjprémium, miután csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági növekedés elérte azt a szintet, ami alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek