EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Orbán Viktor: Értem az MSZP frusztrációját

A miniszterelnök arról beszélt az országgyűlés ülésén, hogy teljes mértékben megérti, hogy a baloldal lelkiismerete rossz az urizálás ügyében, mivel az utolsó három baloldali kormányfő milliárdos volt – írja az Origo. Orbán Viktor a Vár felújításával kapcsolatban azt is megemlítette, hogy a kommunisták azt lerombolták, ráadásul a párt is oda akart költözni. Most azonban a felújítás után nemzeti örökségünkre mindnyájan büszkék lehetünk.

Amikor rákérdezett Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője a miniszterelnöknél, hogy miért nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon az elmúlt 28 évben. A kormányfő minderre azt közölte, hogy világos és egyértelmű jogszabályok vannak, és a magyar kormányfők azok alá vetik magukat. Gyöngyösi állítása szerint Orbán környezetében olyan emberek fordulnak meg, akik nem kizárt, hogy terrorista kapcsolatokkal is rendelkeznek, amire a miniszterelnök annyit reagált, hogy becsmérlésre nem válaszol becsmérléssel. Az első magyar parlament képviselőit alávetették lusztrációnak, míg a közjogi méltóságok az Alkotmányvédelmi Hivatal megfigyelése alatt állnak – mondta a kormányfő.


Orbán: Érthető a baloldal rossz lelkiismerete

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője arról kérdezte a kormányfőt, hogy miért költözik a Várba a miniszterelnök. A politikus szerint ez urizálás. Orbán Viktor erre annyit mondott, nagy különbség van a nemzeti gondolkodás és az osztályharcos gondolkodás között. Mélyről jönni nem érdem, hanem állapot – tette hozzá. A lényeg, hogy hová tartanak az emberek, és milyen munkát végeznek. Nem költözök sehová, a Cinege utcában lakom és ott is fogok lakni, a miniszterek semmilyen rezidenciát nem vesznek igénybe – mondta a kormányfő.

Hozzátette, hogy teljes mértékben megérti a baloldal rossz lelkiismeretét urizálás ügyében, mivel az utolsó három baloldali kormányfő milliárdos volt – idézte az Origo a miniszterelnök szavait. A Vár ügyében elmondta, hogy a kommunisták azt lerombolták, sőt a párt is oda akart költözni. Most felújítás zajlik, a nemzeti örökségünkre mindnyájan büszkék lehetünk a felújítások után is – fogalmazott a kormányfő.


Szilágyi György, a Jobbik képviselője a külföldi utazásairól kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor azt válaszolta, hogy semmilyen díjat nem tud a kormányfő odaítélni vállalkozóknak. Egyelőre semmilyen döntés nincsen arról, hogy milyen sportberuházás valósul meg Székesfehérváron, így Szilágyi felszólalása minden tényalapot nélkülöz. Szilágyi szerint felháborító, hogy a kormányfő ajándékokat fogad el üzletemberektől. Orbán Viktor minderre azt felelte, nem értette a felszólalás összefüggéseit, de ha cicaproblémája van, akkor forduljon a volt pártelnökéhez – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.