2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Óriási meglepetések a női és a férfi kézilabda-bajnokságban

Tatabányán váratlanul kikapott a Veszprém, így David Davis első mérkőzésén csalódottan, vereséggel debütált. Az Érd is hibázott Békéscsabán a K&H női liga szerdai egyetlen mérkőzésén mivel csak döntetlent tudott elérni.

Parádés győzelem: Grundfos Tatabánya – Telekom Veszprém 26:24 Fotó: Grundfos tatabánya Facebook

 

 

 

 

Békéscsabán az eredmény mindvégig szorosan alakult. A félidőben ugyan két góllal az Érd vezetett (15:17), de érezni lehetett, van esélye a hazai csapatnak elkapni ellenfelét. A 49. percben már döntetlent mutatott az eredményjelző, majd az izgalmas végjátékban Walfisch Mercédesz pár másodperccel a lefújás előtt szerzett góljával a végeredmény is egál lett (30:30). A meccs végén az Érd vezetőedzője, Szabó Edina sárga lapot kapott.


Szabó Edina: Igazságos a döntetlen, mindkét csapatnak voltak jó és rossz periódusai, ráadásul a játék ritmusát sem találtuk meg az egész mérkőzésen. Fotó: www.handballerd.hu

Ezzel szemben eufória követte a meccs lefújását Tatabányán, ahol egy négy évvel ezelőtti felkészülési meccs kivételével 10 éve nem verték meg a Veszprémet. Már a félidőben döntetlen volt (13:13) az állás. Székely Márton kapus a második félidőben aztán lehúzta a rolót. A végeredmény 26:24, mely hatalmas bravúr Tatabányán. Ezzel elvesztette alapszakaszbéli veretlenségét a Veszprém.

Az új edző, Davis Camara David váratlan vereséggel mutatkozott be, így elmondható elmélyültek a problémák Ljubomir Vranjes távozása után. Ráadásul vasárnap, 21.-én a Szeged veretlen csapatát fogadják. ( M4 Sport élő adás)


A Tatabánya edzője Vladan Matic kiemelte a begyakorolt figurákat és a tudatos felkészülést. Maguk a játékosok sem hitték el saját produkciójukat. Nyilatkozataikban úgy fogalmaztak, a Veszprém ellen 100 százaléknál is több kell, ami ezen a napon meg is valósult.

Kapcsolódó Cikkek