EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Pécs

Óriási meztelen testek Pécsett

Most először 18 éven felüliek számára nyílt kiállítás a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában. A világhírű román szobrászművész, Virgilius Moldovan közel 30 alkotása méretében és tartalmában sem hétköznapi. A monumentális, több méter magas szobrok és a meztelen emberi test valósághű ábrázolása próbára teszi a látogatók nyitottságát. A Plain Stories, azaz Leplezetlen történetek című kiállításon főleg szilikonból és műgyantából készült aktszobrokat látni. A monumentális csupasz testeken kívül a műtárgyak között találhatók valósághű, erős érzelmeket ábrázoló emberi arcok vagy éppen egy egyszerű kart megörökítő alkotás. Az általános szépségideáltól merőben eltérő, groteszk szobrok realisztikussága sokszor zavarba ejtő, akár sokkoló, de az biztos, hogy erőteljes érzelmeket vált ki a szemlélőből. A kiállítás december 2-ig tekinthető meg, de 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Virgilius Moldovan Ausztria és Románia mellett Hollandiában szerepel a
legtöbbet munkáival, de megfordult már a világ számos pontján, fontos kiállítási helyszínén


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.