EUR: 329,35 Ft
CHF: 299,20 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Óriási meztelen testek Pécsett

Most először 18 éven felüliek számára nyílt kiállítás a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában. A világhírű román szobrászművész, Virgilius Moldovan közel 30 alkotása méretében és tartalmában sem hétköznapi. A monumentális, több méter magas szobrok és a meztelen emberi test valósághű ábrázolása próbára teszi a látogatók nyitottságát. A Plain Stories, azaz Leplezetlen történetek című kiállításon főleg szilikonból és műgyantából készült aktszobrokat látni. A monumentális csupasz testeken kívül a műtárgyak között találhatók valósághű, erős érzelmeket ábrázoló emberi arcok vagy éppen egy egyszerű kart megörökítő alkotás. Az általános szépségideáltól merőben eltérő, groteszk szobrok realisztikussága sokszor zavarba ejtő, akár sokkoló, de az biztos, hogy erőteljes érzelmeket vált ki a szemlélőből. A kiállítás december 2-ig tekinthető meg, de 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Virgilius Moldovan Ausztria és Románia mellett Hollandiában szerepel a
legtöbbet munkáival, de megfordult már a világ számos pontján, fontos kiállítási helyszínén


Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.