EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Pécs

Óriási meztelen testek Pécsett

Most először 18 éven felüliek számára nyílt kiállítás a Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában. A világhírű román szobrászművész, Virgilius Moldovan közel 30 alkotása méretében és tartalmában sem hétköznapi. A monumentális, több méter magas szobrok és a meztelen emberi test valósághű ábrázolása próbára teszi a látogatók nyitottságát. A Plain Stories, azaz Leplezetlen történetek című kiállításon főleg szilikonból és műgyantából készült aktszobrokat látni. A monumentális csupasz testeken kívül a műtárgyak között találhatók valósághű, erős érzelmeket ábrázoló emberi arcok vagy éppen egy egyszerű kart megörökítő alkotás. Az általános szépségideáltól merőben eltérő, groteszk szobrok realisztikussága sokszor zavarba ejtő, akár sokkoló, de az biztos, hogy erőteljes érzelmeket vált ki a szemlélőből. A kiállítás december 2-ig tekinthető meg, de 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Virgilius Moldovan Ausztria és Románia mellett Hollandiában szerepel a
legtöbbet munkáival, de megfordult már a világ számos pontján, fontos kiállítási helyszínén


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.