EUR: 335,46 Ft
CHF: 306,30 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Érd

Örökbefogadás és Pingvin Pityu

Hivatalosan Állati Jó Családi és Örökbefogadási Nap a rendezvény neve, amelyet az Öthét Egyesület Pest Megyei tagozata immár negyedik alkalommal tartott meg Érd főterén. Családokat invitáltak a rendezvényre, akik, ha akartak, akár négylábú kedvenceikkel együtt is jöhettek, sőt kutya-örökbefogadásra is lehetőség nyílt.

A családok mellett nem csak kutyák gyülekeztek a megnyitón: a tér füves területein selyemtyúkok, kecskék és malacok is simogatókra vagy legalább érdeklődőkre, természetesen főleg gyerekekre vártak. Bada Zoltán, az Öthét Egyesület Pest megyei elnöke a részletekről elmondta, hogy örökbe fogadásra a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány munkatársainál nyílt lehetőség, akiket – bár már itt, a családi napon is jó néhány örökbefogadó jelentkezett – természetesen a rendezvényt követően is fel lehet keresni a telephelyükön.


Tanácsadással jelent meg az Ebárvaház Alapítvány

Képviseltette magát az Ebárvaház Alapítvány, az érdi állatkórház szakembereihez pedig egészségügyi és táplálkozási tanácsokért fordulhattak az érdeklődők. Megjelentek a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány munkatársai is, ők ölyveket hoztak.

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány munkatársai ölyvöket hoztak.

Ezúttal is népszerű volt az állatsimogatás

A rendezők számos programot elsősorban gyerekek számára rendeztek: a különféle állatsimogatási lehetőségeken túl a kicsiket két póni vitte körbe, de kutyaiskolák és rendőrkutyák bemutatóját is megtekinthettek.


Sikert aratott a kutyaiskolák és a rendőrkutyák bemutatója

Kungfu versenyzők bemutatója

A színpadon egymást követték a tánccsoportok

Színesek, változatosak voltak a színpadi produkciók, a táncosok és tornászok műsora, többek között a Frutti TSE, az Érdi Torna Club és a Masters SE tagjai is felléptek.

A városi tornászegyesületek tagjai is szereplési lehetőséget kaptak

Meleg, téli ruhadarabok – kutyáknak

A bátrabbakat óriástrambulin várta, újdonságként pedig egy több állomást magában foglaló népi játszóház szolgált érdekességekkel. Ismét megjelent a gyerekek kedvence, Pingvin Pityu, aki nemcsak a színpadról szórakoztatta a kicsiket, hanem le is jött közéjük táncolni.

Ismét megjelent a gyerekek kedvence, Pingvin Pityu, aki nemcsak a színpadról szórakoztatta a kicsiket, hanem le is jött közéjük táncolni Fotók: Boros Sándor

Bada Zoltán hangsúlyozta, hogy idén is kiemelten foglalkoztak a gyerekekkel, ugyanis ők a legfogékonyabbak az állatok védelmére, megfelelő gondozására, és a sokszor emlegetett felelős állattartás is fiatalkorban sajátítható el a legkönnyebben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.