EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Zalaegerszeg

Örülj minden napnak!

Zalaegerszegen is egyre több oktatási és nevelési intézményben tartanak boldogságórákat, a legfőbb szándék, hogy a gyerekek és a tanárok érzelmi intelligenciáját, illetve pozitív gondolkodását ily módon fejlesszék. A Jobb Veled a Világ Alapítvány 2014-ben indította el a boldogságóra programot, amelyhez már a határon innen és túlról 6000 pedagógus és csaknem 100 ezer diák, köztük a Landorhegyi iskola tanulói is csatlakoztak. Míg szeptemberben a hála, addig ebben a hónapban az optimizmus volt a téma. Manapság egyre több a nehéz és ingerszegény körülmények között élő, szeretethiányos, sőt depressziós gyermek. A kezdeményezők úgy gondolják, több kedvességre, figyelmességre és együttérzésre van szükség. Az órákon azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok pozitív élményekhez jussanak, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, illetve könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.