EUR: 344,20 Ft
CHF: 320,32 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Külföld

Ősszel is a paradicsomban!

A tökéletes esküvő lezárása nem is lehetne más, mint egy csodás nászút. Az ifjú párok előszeretettel választanak egzotikus úticélokat mézesheteik eltöltésére. Romantikus vízparti bungalók, óceánra épült szerelmi fészkek, privát partszakasz, mind-mind hívogatóan csalogatják a friss házasokat a világ minden tájáról, így Magyarországról is. Kiskasza Kinga utazási szakértő most a legtrendibb úticélokról mesél.

 A Föld túloldalán, a Csendes-óceánban helyezkednek el Francia-Polinézia részeként Tahiti, Moorea, Bora Bora szigetei. A nászutasok elsőszámú kedvence ez a lenyűgöző szépségű földi paradicsom, a bizarr vulkáni csúcsokkal, lagúnákkal, a finom homokú strandokkal. Tahiti és Bora Bora szigetei strandjairól és a képeslapra illő lagúnáiról híresek. Aki itt búvárkodik, az egy egyedülálló víz alatti világot fedezhet fel, korallszigetek emelkednek ki a habokból, zátonyokkal és végtelen partokkal övezve. A lagúnák színe a jáde zöldjétől kezdve a türkizkékig váltakozik, hogy még jobban elkápráztassa az ide érkezőket. Ezt a buja vidéket csodálatos madarak, halak és kagylók uralják, a lagúnák ékszere pedig az igazgyöngy.


Bora Bora

Mark Twain író szerint Isten először teremtette meg Mauritiust, majd annak mintájára a mennyországot. Ez a sziget a világ egyik legszebb része, az itt töltött nyaralás életre szóló élményt ígér. Szunnyadó vulkánok, párás erdők, futó patakok, pálmafákkal övezett fehérhomokos strandok, nyüzsgő korallzátonyok  – a természet megannyi szépsége várja a nászutasokat, sokféle nevezetességgel és látnivalóval. A levegőből letekintve a sziget egy óriási smaragdnak tűnik, körülötte a végtelen óceánnal. A zöldellő szigetet fehér homokos part szegélyezi. Az ország természeti gazdagságára jellemzőek a növény- és állatritkaságok.

Mauritius

Az Istenek szigeteként is ismert Bali izgalmas trópusi paradicsom. Akár a balinéz emberek jellegzetes kultúrájának feltárása, akár a búvárkodás a korallzátonyoknál, vagy a napozás egy széles tengerparti szakaszon, minden olyan, mintha Balin egy különleges, egzotikus világba csöppennél. Lombokot, amelynek jelentése csili, Balitól egy 35 km széles és 300 méter mély tengerszoros választja el. A sziget felét a 3726 méter magas Gunung Rinjani vulkán uralja. Lombok részben érintetlen, turisták által kevésbé felfedezett, vadregényes, viszonylag könnyen bejárható kis sziget fehér homokos strandokkal.


Lombok partjaihoz közel áll a három apró korallsziget – Gili Trawangan, Gili Meno és Gili Air. Kristálytiszta tenger, hófehér homokos strandok, hihetetlenül gazdag víz alatti világ várja itt az utazókat: a türkizkék vízben korallerdők, halak sokasága és a szinte minden alkalommal fel-feltűnő óriásteknősök. A Gili szigetek mentén búvárkodva úgy érezhetjük magunkat, mintha a világ legnagyobb és legtisztább akváriumában fürödnénk.

Lombok

Gili trawangan

A Dominika keleti részén található Punta Cana kétségkívül az egyik legszebb, legnépszerűbb strandszakasza a karib szigetvilágnak. A finomhomokos tengerparton pálmafák árnyékából gyönyöködhetünk a horizonttal egybeolvadó tengerben. Punta Canat nem véletlenül hívják „Kókusz partnak”, itt álomszép fürdőhelyek, öblök, természetes medencék, türkizkék tenger, vakítóan fehér, pálmaligetekkel szegélyezett part találhatók.
Saona, a maga 110 km2 –es területével a Dominikai Köztársaság legnagyobb szigete. Közkedvelt kirándulóhely, csodálatos partjai, türkizkék vize, sekély, fehérhomokos partja és egyéb természeti szépségei miatt. Saona állatvilága nagyon gazdag, iguánok, teknősök, nagytestű madarak, valamint csodálatos lagúnák várják az idelátogatókat.

Costa Rica

A boldogság hazája

Costa Ricát a felmérések szerint a világ egyik legboldogabb országának tartják, 2009-ben pedig a legzöldebb országnak is megválasztották, területének több mint 25%-a védett. A nászutasok azért is szeretnek odautazni, hogy magukba szívják a Pura Vida életérzést és azt a nyugalmat, amit a lakosok és a természet áraszt magából. Costa Rica neve gyakorlatilag egyet jelent az ökoturizmussal. A finomhomokos tengerpartok, sűrű esőerdők és a kristálytiszta vizű folyók tökéletes kikapcsolódást ígérnek a természet szerelmeseinek.

A Hungexpo-n november 10-11-én rendezik meg az Őszi Esküvő Kiállítást, ahol ezekről a csodás uticélokról még többet tudhatnak meg azok, akik épp nászútjukat tervezik.

Kapcsolódó Cikkek