EUR: 345,67 Ft
CHF: 321,07 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Életmód

Ősszel is irány a Balaton környéke

Jönnek a négynapos hétvégék, és a gyönyörű őszi időszakban is érdemes a Balaton környékére utazni. Nemcsak wellnessezni vagy kirándulni lehet, hanem sportolni is.

Varázslatos Zalacsány
Szépül és folyamatosan fejlődik a balatoni régió. Zalacsányban például 77 milliárd forintos beruházással épül Közép-Európa első luxustelepülése. Három éve működik itt Közép-Európa egyik legnagyobb és legexkluzívabb golfpályája. A 6351 méter hosszú, tavakkal körbevett, 18 szakaszos bajnoki pályát a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodta meg. Zalacsányban, egy ősfás park közelében található a Battyhány-kastély is.


Golfpálya /Fotó: Zala Springs

Hévízi pihenés
A hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. A 4,4 hektár nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium- és ásványianyag-tartalmú forrás táplálja, a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. Az őszi–téli hónapokban is a szabad ég alatt élvezhetjük a fürdőzést.

Hévíz /Fotó: MTI – Varga György

Keszthely ékköve, a Festetics-kastély
A Festetics-kastély az ország negyedik legnagyobb kastélya. A hozzá tartozó 42 hektáros park természetvédelmi terület, sok különleges fafajta található itt, például a kínai páfrányfenyőket még Festetics György idejében ültették. A kastély egyik legimpozánsabb terme az 1801-re elkészült könyvtárterem, ahol ma több mint 90 ezer, többségében különleges kötet található.

Keszthely /Fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.

 • 5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  Időjárási frontok jönnek és mennek, ezekben mindenkinek volt része mostanában. Gyakran panaszkodnak embertársaink, hogy nehezen tudnak elaludni.

 • Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  A szép és üde bőr mindannyiunk vágya, amelyet az egészséges táplálkozás mellett bőrtípusunk ismeretében és a megfelelő szépészeti praktikákkal érhetünk el – szerencsére a mai világban választhatunk a tradicionális és a modern eljárások közül is.