EUR: 334,79 Ft
CHF: 305,73 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Életmód

Ősszel is irány a Balaton környéke

Jönnek a négynapos hétvégék, és a gyönyörű őszi időszakban is érdemes a Balaton környékére utazni. Nemcsak wellnessezni vagy kirándulni lehet, hanem sportolni is.

Varázslatos Zalacsány
Szépül és folyamatosan fejlődik a balatoni régió. Zalacsányban például 77 milliárd forintos beruházással épül Közép-Európa első luxustelepülése. Három éve működik itt Közép-Európa egyik legnagyobb és legexkluzívabb golfpályája. A 6351 méter hosszú, tavakkal körbevett, 18 szakaszos bajnoki pályát a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodta meg. Zalacsányban, egy ősfás park közelében található a Battyhány-kastély is.


Golfpálya /Fotó: Zala Springs

Hévízi pihenés
A hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. A 4,4 hektár nagyságú, 38 méter forrásmélységű tavat kén-, rádium- és ásványianyag-tartalmú forrás táplálja, a víz 72 órán belül teljesen kicserélődik. Az őszi–téli hónapokban is a szabad ég alatt élvezhetjük a fürdőzést.

Hévíz /Fotó: MTI – Varga György

Keszthely ékköve, a Festetics-kastély
A Festetics-kastély az ország negyedik legnagyobb kastélya. A hozzá tartozó 42 hektáros park természetvédelmi terület, sok különleges fafajta található itt, például a kínai páfrányfenyőket még Festetics György idejében ültették. A kastély egyik legimpozánsabb terme az 1801-re elkészült könyvtárterem, ahol ma több mint 90 ezer, többségében különleges kötet található.

Keszthely /Fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

  • Elképesztő ételek a nagyvilágból

    Elképesztő ételek a nagyvilágból

    A sült vér Magyarországon elengedhetetlen fogása a disznóvágásnak. Hagymás reggeli készül belőle,  közvetlenül azután, hogy a levágott disznó vérét fateknőben, vagy lábosban felfogják.

  • Párizsi randevú a Cirque du Soleil művészeivel

    Párizsi randevú a Cirque du Soleil művészeivel

    Nemzetközi hírű artisták, gyönyörű táncosok, a ’80-as évek slágerei és kiváló gasztronómiai fogások a főszereplői a   Párizsi randevú című dinner show-nak, amelyet a Kálmán Imre Teátrumban tűzött műsorára a Budapesti Operettszínház.