EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szekszárd

Óvatosan fűtsünk!

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás az elmúlt időszakban hűvösre fordult, emiatt több háztartásban is befűtöttek már. Komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha annak kivitelezése szabálytalan, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották – adta hírül közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Javasolják, hogy a fűtőeszköz és a kémény kialakítását, karbantartását bízzák szakemberre, a házilag barkácsolt berendezések életveszélyesek lehetnek. Évente legalább egyszer mindenki ellenőriztesse a fűtőeszközét.

Az időjárás az elmúlt időszakban hűvösre fordult, emiatt több háztartásban is befűtöttek már az elmúlt napokban Illusztráció: Nagy Nándor

A lerakódott por és szennyeződés nemcsak rontja a fűtés hatékonyságát, hanem balesetekhez is vezethet. A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által foglalt időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat oldalon lehet időpontot foglalni. A szén-monoxid-mérgezés elkerülése érdekében gondoskodjanak a lakás megfelelő szellőzéséről. Az új, jól szigetelő ajtókba és ablakokba szereltessenek résszellőzőt. A szén-monoxid akkor alakul ki, ha a nyílt égésterű fűtőeszköz elhasználja a szoba levegőjét az égéshez, és nem biztosított a levegő-utánpótlás. Ne fűtsenek háztartási hulladékkal, lakkozott, festett vagy nedves fával, mert ezek amellett, hogy mérgező gázokat bocsátanak ki, fokozzák a kéményben a kátrány és a korom lerakódását. Az ilyen lerakódások miatt leszűkül a kémény belseje, ami miatt visszaáramolhat a füst a házba.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.